2021.12.21. 10:05:00 6300 217

Viszonozd jól a gondoskodást idősődő szüleid támaszaként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A felnőttkor legnehezebb része látni azt, ahogyan a mindig aktív szülők lassacskán kezdenek a mindennapi feladatokkal küszködni. Nehéz és szívszaggató érzés ez a szülők és a felnőtt gyerekek részéről is, ugyanakkor az öregedés az élet természetes velejárója. Kényes téma lehet, de minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy ezt az életszakaszt megkönnyítsük.

Idős asszonyról való gondoskodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Idős asszonyról való gondoskodás

Életminőségünket a környezetünk és közeli hozzátartozóink jóléte és viselkedése is nagyban befolyásolja. Éppen ezért fontos mindig kiegyensúlyozni a szülő-gyermek kapcsolat során fennálló adok-kapok viszonyt. A gyermekkori gondoskodást idősödő szüleink támaszaként tudjuk meghálálni.

Nyílt kommunikáció

A jó kommunikáció ismérve - ezt nem győzzük hangsúlyozni - az egymásra figyelés! Miközben a másik féllel próbálunk információt cserélni, ne kalandozzon el a figyelmünk másfelé, hiszen a szülők gyakran érzik úgy, hogy terhet jelentenek a felnőtt gyermekük számára, még a legkisebb aprósággal sem akarnak “zavarni”. Maximális odafigyeléssel pedig megtanulhatunk a sorok között olvasni, így a ki nem mondott óhajokat is kiszúrhatjuk. A szülők pedig a végén csak belátják, hogy mindenkinek megkönnyítik a dolgát, ha világosan kommunikálnak.

Problémák és megoldások azonosítása

Annak, akinek lehetősége van folyamatosan részt venni szülei életében, ilyenkor kicsivel könnyebb dolga van. Ahol kissé eltávolodtak egymástól a generációk, ott értelemszerűen több energiába kerül képbe lenni. A lényeg persze az, hogy a hűtő meg a gyógyszeres doboz sose legyen üres, és télen elég meleg legyen a helyiségekben, azonban a szolgáltatókkal és a biztosítóval történő állapotokról és a fontos iratok őrzési helyéről is illik tájékozódnunk.

Támogatási hálózat kiépítése

Nem kell egy embernek a hátán vinni ezt az egész helyzetet! A családtagok, a barátok és a szomszédok riadólánca sok esetben hasznos szövetségnek fog bizonyulni. Itt is az a fránya kommunikáció lesz a kulcs, hogy a támogatást vállaló személyek közül mindig legyen olyan, akit ugrasztani lehet.

Találkozók a lelki és a testi egészség megőrzéséért

A röpke telefonhívás és a heti élelemmel való befutás nem elégséges a tényleges gondoskodás kimerítésére: Az esetleges egészségügyi problémák általában csak hosszabb együtt töltött idő után derülnek ki, ekkor ragadjuk meg az alkalmat, hogy szüleink kezelőorvosát is megismerjük! A méltóságban történő öregedés sokkal könnyebb, ha az idősek nem érzik tehernek magukat a fiatalok szemében. Ehhez pedig egy élvezetes életmód kialakítása kulcsfontosságú! A személyes gondoskodás és ellátás révén ez a szituáció nem kap elvégzendő feladat jelleget.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.