2017.06.13. 12:00:02 18345 371

Verhetetlen omlett ötletek - most megszereted a francia klasszikust!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magyar konyhák méltatlanul elhanyagolt étele az igazi omlett, legalábbis nálunk eddig az volt. Mióta azonban kipróbáltam egy általunk is közzétett receptet, azóta igazi fanatikus lettem. Gyűjtöttem is néhány ötletet, hogy mennyi minden kerülhet az omlettbe, hogy soha ne unj rá!

Omlett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Omlett

Én egy klasszikussal kezdtem, a sonkás-sajtos omlettel. Ha még nem készítettél omlettet, akkor azt javaslom, hogy te is ezzel kezdd el a gyártást!

Sajtos-sonkás omlett

Omlettet egy nagyobb teflon serpenyőben 3 tojásból érdemes készíteni, az még szépen átsül, és elég laktató is.

A tojásokat verd habosra egy tálban, adj hozzá ízlés szerint sót, majd öntsd a forró serpenyőbe, amibe előtte egy evőkanálnyi olajat tettél. Oszlasd el a tojást, és süsd addig, míg a tetején már csak egy vékony rétegben van nyers, folyós tojás. Ekkor helyezz az egyik oldalára 1, esetleg 2 sonkaszeletet, s rá a sajtszeletet (p.: edami, trappista, cheddar vagy gouda), majd egy spatulával hajtsd rá a tojás másik felét. Kicsit nyomogasd meg a spatulával, hogy megolvadjon a sajt, majd csúsztasd a tányérra. Őrölj rá egy kis színes borsot, s szórd meg egy csipet apróra vágott petrezselyemzölddel.

Az omlett titka az, hogy nem sütjük teljesen szárazra, s hogy minden hozzávalót odakészítünk, hogy csak rá kelljen helyezni a tojásra, hiszen az időzítés kulcskérdés! Ha ezt eltaláljuk, akkor viszont nem lesz panasz a főztünkre!

Szárított paradicsomos-juhtúrós omlett

Az alap tojásos omlettet pontosan ugyanúgy készíted el, ahogy fent a sajtos-sonkásnál leírtunk, ám ebben az esetben egy kis szárított paradicsomot teszünk rá, valamint juhtúrót.

Paradicsomos-mozzarellás omlett

Igazi olaszos ízvilágot kapunk, ha mozzarella sajttal és paradicsom szeletekkel, valamint friss bazsalikommal töltjük meg az omlettünket.

Spenótos

Bébi spenót leveleket sütünk bele az omlettünkbe.

Zöldfűszeres omlett

Ehhez egészen egyszerűen felaprítunk egy maroknyit a kedvenc zöldfűszereinkből. Javasoljuk a petrezselymet, a snidlinget, a turbolyát, korriandert vagy a zeller zöldjét, ha szereted, esetleg pici kaprot.

Borsos camambertes

Ízlés szerint frissen őrölt borssal és camambert sajttal töltjük meg az omlettünket.

Gombás omlett

Ehhez a gombát megtisztítjuk, és egy kis olajban előzetesen megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, pici fokhagymával ízesítjük. Ezután kerül rá az omlettünkre!

”Éhes vagyok” omlett

Ha nagyon éhes vagy, akkor alaposan megtöltheted azt az omlettet. Kerülhet bele burgonyapüré előtte ropogósra pirított baconnel, reszelt trappista sajttal, újhagymával, és a végén az egészet nyakon borítjuk tejföllel!

Zöldséges omlett

Kaliforniai paprika, paradicsom és újhagyma karikák ízesítik fincsi tojásunkat.

Nos, most már van elképzelésed arról, hogy mennyi minden kerülhet bele ebbe a francia klasszikusba, és miért megunhatatlan.

A részletes receptet a tökéletes omletthez itt is elolvashatod>>

Tojásos ételrecepteket találsz még ezekben a cikkeinkben is:

Tortilla - a spanyol omlett

Fritatta - az olasz tojáslepény

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.