2015.11.17. 12:51:31 28193 328

Tojásos receptek – laktató húshelyettesítők reggelire, vacsorára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismét szendvics a vacsora? Reggelire hétvégén a rántotta dukál, de már a könyöködön jön ki? Próbáld ki ezeket a finom tojásos recepteket, amelyekkel helyettesítheted a megszokott ételeket. Van kedvenc tojásos reggeli vagy vacsora recepted? Küldd el nekünk a recept@proaktivdirekt.com-ra.

Spanyol tortilla, azaz a burgonyás omlett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spanyol tortilla, azaz a burgonyás omlett

Spanyol omlett, azaz a tortilla

Nos, ez a fogás egyáltalán nem diétás, de legalább olcsó. :)

Tortilla recept két fő részére

  • 2 db közepes burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • só, bors, olaj

A hagymát hámozzuk meg, és vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékonyan. Melegítsünk egy serpenyőben olajat – ez legyen bőséges, ugyanis a burgonyának és a hagymának ebben kell megsülnie. A hagymát már bele is tehetjük, hogy legyen ideje karamellizálódni. Közben a burgonyát meghámozzuk, majd vágjuk kb. 3 mm vastag cikkekre. Süssük aranybarnára az olajban a hagymával együtt.

Szedjük ki egy tálba a burgonyát és a hagymát, az olajat pedig szűrjük le, és tegyük el későbbre, miután kihűlt. Üssünk a burgonyára és a hagymára 4 db tojást, sózzuk, borsozzuk, majd pihentessük 10-15 percet, hogy magába szívja a burgonya a tojást. Ezután egy tapadásmentes serpenyőben süssük 2 percig nagy lángon, majd kislángon, míg a külső kéreg meg nem szilárdul.

Ezután fordítsuk meg egy nagyobb tányér vagy deszka segítségével, és csúsztassuk vissza a serpenyőbe. Süssük ezt az oldalt is 2 percig nagy lángon, majd kislángon folytassuk, míg az általunk kedvelt halmazállapotot el nem éri. Egy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük a belsejét. Ha szeretnénk, hogy egy kicsit lágy maradjon a közepe, akkor ne süssük olyan sokáig.

Amikor kész egy tányérra átfordítjuk, és hasonlóan szeleteljük, mint egy tortát. A tortilla hidegen is fogyasztható, és újra is lehet melegíteni, még másnap is ugyanolyan finom lesz.

Az alapreceptet megbolondíthatjuk sonkával, sajttal, gombával vagy zöld fűszerekkel.

Itt meg is nézheted, hogyan készül hagyományosan a spanyol tortilla (omlett):

Bagettben sült tojás

Egy nagyon izgalmas reggeli vagy vacsora recept, amit kedvünkre variálhatunk. Az alap ez:

Hozzávalók:

  • 5 darab kis bagett
  • 5 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Újhagyma vagy póréhagyma, esetleg snidling
  • só, bors

A sonkát (vagy szalonnát, bacont, vagy pancettát) felkockázzuk és megpirítjuk. A tojást felverjük a tejszínnel, és összekeverjük a karikákra vágott újhagymával, sajttal és a kihűlt sonkával. Sózzuk, borsozzuk. A bagettek tetejét vékonyan levágjuk, a belsejét kicsipkedjük. A tojást visszatöltjük a pékáruba. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd addig sütjük az alufóliával fedett rácson a bagetteket, míg a tojás át nem sült. A végén a bagettek tetejét egy kicsit megpirítjuk, és kis kalapként ültetjük az elkészült műremekekre.

Forrás: nosalty.com

Jó étvágyat!

Ha már a tojásnál tartunk, ne felejtsd el kipróbálni az olaszok tojáslepény receptjét sem: Egészséges és laktató frittata, az olasz tojáslepény

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...