2015.08.08. 08:29:40 10157 309

Végre itt van! – Csemegézz kukoricát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A dinnye mellett a másik valódi nyári finomság a főtt kukorica. Szerintem sokan napi szinten tudnák fogyasztani. Európa Kolumbusz Kristófnak, vagyis Amerika felfedezésének, mi a török népnek lehetünk hálásak, amiért ismerjük a kukoricát. De tényleg ismerjük?

Csemegekukorica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csemegekukorica

A csemegekukorica, finom íze mellett még bír számtalan pozitív tulajdonsággal, mely miatt néhanapján érdemes elpusztítanunk egy-egy fejet.

Ha vitamin kellene…

… a kukoricára biztosan számíthatsz. A B1-, B2-, B6-, C-vitaminokat nagy arányban tartalmaz. Valamivel kevesebb benne az E-vitamin, de még így is érdemes emiatt is megfőzni egy-egy csövet. B3-vitamin tartalma sem elhanyagolható, de ezt olyan formában tartalmazza, mely szervezetünk számára feldolgozhatatlan.

Ha egy kis vidámságra vágysz…

… szerezz be néhány cső kukoricát! A fentebb már írt B1-vitamin pozitív hatással lehet lelkiállapotunkra, hiszen ha szervezetünk kifogy ennek készleteiből, hajlamosabbá válik a depressziós, szomorkás hangulatra. Ha Te sem vagy épp a topon, akkor főzz meg egy-két fejet ebédre, vacsorára vagy „csakúgy, nasi gyanánt és máris szebb lesz a világ!

Ha lecsökkent volna az ásványi anyag szinted…

… szintén ez a nyári finomság lesz a nyerő. Kalcium, kálium, magnézium, foszfor, kén és nátrium készleteidet feltöltheted vele. Nyomelemekből cinket, vasat, mangánt és rezet is tartalmazhat.

A haja sem utolsó

De nem ám! A belőle főzött tea remek vizelethajtó, pozitív hatással bír a különböző húgyúti fertőzésekre. Ezen felül a vesék is meghálálják fogyasztását, hiszen segít enyhíteni a vesekő okozta fájdalmat, sőt, a vesekő képződését is csökkenti. Korábban sárgaság ellen is alkalmazták.

Lisztérzékenyeknek liszt?

Bizony, méghozzá kukoricából! Mivel a kukorica nem tartalmaz glutént. Sőt, horzsolásokra, sebekre is készíthető belőle krém.

Női bajokra olaj

A kukorica csírájából kinyert olaj különböző nőgyógyászati betegségekre lehet jó. Segíti a petefészek kiegyensúlyozott működését, illetve az itt keletkező ciszták gyorsabb felszívódását.

Csemege gyermekként, gyógyszer 40 felett

A kukoricában található az foszfatidil-szerin nevű vegyület, mely az agyi információ átadás egyik alapvető molekulája. Stressz, depresszió, idegeskedés ellen is remek ellenszer lehet. 40 éves kortól kifejezetten ajánlott a kukorica rendszeres fogyasztás, hiszen sokat javíthat a szellemi frissességen.

Forrás: egeszsegeletmod.hu, bien.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...