2018.06.12. 18:06:28 12820 382

Védd az agyad és kerüld el ezeket a rossz szokásokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hallhattál már korábban olyan figyelmeztetéseket, miszerint a napfény hiánya és a dohányzás káros az agynak, de hozzám hasonlóan nem biztos, hogy nagy figyelmet fordítottál a betartásukra. Pedig komoly betegségeket előzhetnénk meg azzal, ha leszoknánk ezekről a káros szokásokról.

Bal és jobb agyfélteke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bal és jobb agyfélteke

1. Mozgásszegény életmód

Gondoltad volna, hogy a fizikai gyakorlatok sokkal eredményesebben tartják karban az agyat, mint a szellemi tevékenységek? Hetente párszor érdemes 20 -25 perces sétát tenni agyunk egészségének megőrzése érdekében.

2. Nem megfelelő alvás

Ha hosszú távon kevesebbet alszunk, mint amennyit szervezetünk igényelne, akkor azzal az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát növeljük meg akaratunkon kívül. A hosszabb ideig tartó alváshiány okozza pl. az agysejtek pusztulását is. Fontos azonnal orvosolni a kisebb alvászavarokat akkor, amikor azok először felmerülnek!

Az éjszakai zajok kiszűrését inkább füldugóval kellene megoldani, mint azzal, hogy fejünkre húzzuk a takarót. Ez azért veszélyes, mert kevesebb oxigén jut a szervezetünkbe ilyenkor.

3. Magányos, ingerszegény életmód

Azok az emberek, akik kevesebb időt töltenek társaságban, nagyobb valószínűséggel válnak az Alzheimer-kór áldozatává. A beszélgetés és az intellektuális tevékenységek javítják az agyműködést.

A gondolkodás tágítja az agyat és segíti annak működését, ennek hiánya rombolja az agyi képességeket.

4. Túl hangos zenehallgatás

A túl hangos zenehallgatással jócskán károsíthatjuk a hallásunkat - fülhallgatón keresztül akár már 30 perc alatt is! A halláskárosodás az idősebb korosztálynál súlyos agyi problémákat okozhat, mint pl. az agyszövetek csökkenése. Nem ajánlott hangosabban zenét hallgatni, mint az eszköz maximális hangerejének a 60%-a.

5. Étkezés során elkövetett hibák

Legfontosabb, hogy kiadós reggelivel kezdd el a napot, kihagyni nagy vétek! Az annak elhagyásával kialakuló tápanyaghiány az agy degenerációját eredményezheti.

A túlnyomó részt gyorséttermi ételeket fogyasztók agyának a memóriáért, és a szellemi egészségért felelős része kisebb azokénál, akik változatos „agyvédő étrendet” követnek sok zöldséggel és gyümölccsel.

A túlevés nemcsak elhízást okozhat, de emellett károsítja az agyi verőereket is.

A magas cukorbevitel pedig az agyfejlődés rendellenességeihez vezethet.

Forrás: webmd.com, bidista.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...