2017.03.19. 14:05:17 13736 434

Várd a tavaszt stresszmentesen! – Tuti tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, mikor örültem ennyire annak, hogy végre itt a március, és szerintem nem vagyok egyedül ezzel. Ugyan a télnek is megvannak a maga szépségei, de azt hiszem, most egy ideig elég ezekből a szépségekből. És ha már itt az új évszak, a tavasz, engedjünk el minden feszültséget, vagyis legyünk stresszmentesek!

Stresszmentes élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stresszmentes élet

Alkalmanként egy pici stressz belefér, hiszen ez is csak feldobja a szürke hétköznapokat, illetve hozzátartozik az életünkhöz. De a tartós feszültség komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Ezért is nagyon lényeges, hogy néha-néha kapcsolj ki, szállj ki a mókuskerékből. Ha van időd, lehetőséged, alkalmanként iktass be egy masszázst, vagy csak bújj el egy fél órára a világ elől. Vagy vesd be e következő tippeket!

Élj egészségesen!

A kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő mozgás szinte elengedhetetlen a boldog élethez. A megfelelő vitaminpótlás is legalább ennyire fontos. A téli, kora tavaszi időszakban különösen fontos odafigyelnünk a D-vitamin bevitelére. Tabletták formájában is hozzájuthatunk, de a legjobb, ha gyakran kimerészkedünk a napsütésre.

A nevetés mindennél többet ér!

Bármikor alkalmazható, nem kerül semmibe és jó Neked és a környezetednek is! Nevess, mosolyogj, amikor csak teheted. Csökkenti a vérben a stresszhormon szintjét, így a nevetés jótékony hatással van hangulatunkra.

Tégy valamit a testi és a lelki egészségedért is!

Vagyis irány a természet, sétálj egy nagyot! A mozgás, az első tavaszi napsugarak szinte azonnal jókedvre derítenek és oldják a benned lévő feszültséget!

Alkoss valamit!

Mindenkiben rejlik egy kis kreativitás, hagyd, hogy a felszínre törjön! Hogy ezt a festésben, varrásban, kötésben, horgolásban, esetleg a táncban éled ki, az már Rád van bízva!:-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.