2016.12.07. 17:20:02 18372 463

Van egy órád magadra? Ezt a 3 dolgot csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mikor volt utoljára egy órád magadra? Vagy lehet, hogy lett volna, de nem igazán tudtad úgy kihasználni, hogy az tényleg feltöltsön, és olyan minőségi szabadidő legyen, amivel már tényleg érünk is valamit… Pedig már napi egy óra, amit önmagadra fordíthatsz, segíthet abban, hogy kiegyensúlyozottabb légy, sőt, boldogabb!

Reggeli szerelmeskedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli szerelmeskedés

Nincs óriási titkunk a számodra, valószínűleg ezekre a dolgokra gondoltál, viszont lehet, hogy sikerül extra motivációt adnunk azzal, ha még egyszer felhívjuk rá a figyelmet, és megmondjuk, hogy miért is jó, ha például napi egy órát ezen dolgok valamelyikével töltesz:

1. Sportolás!

Ha csak egy órát tudsz magadra szánni naponta, az legyen például valamilyen sport tevékenység. A legjobb, hogyha a szabadban űzöd, de az edzőterem is jobb, mint a semmit. A rendszeres sportolás hozzásegít a hosszabb, boldogabb és egészségesebb élethez, ezt már több kutatás is bizonyította, de nem kell tudományos kísérlet ahhoz, hogy az ember belássa: amikor tényleg rendszeresen sportol, jobb a közérzete, több az energiája, elégedettebb a külsejével. Amikor sportolni indulsz, gondolj arra, hogy ezt most tényleg magadért és csakis magadért teszed, nem másért. Nagyon jó érzés lesz!

A túrázás, a futás, az úszás, a kerékpározás, az aerobik, a síelés, a konditermi vagy fitnesztermi edzések, a jóga mind nagyon jó választás, váltogasd őket nyugodtan! A lényeg, hogy kezdj el sportolni még ma!

2. Meditálj – illetve tanuld meg a helyes meditáció mikéntjét!

Ne gondolj a meditációra valamiféle misztikus dologként, vagy keleti hóbortként. A gondolatok és a figyelem effajta összpontosítását (vagy éppen kioltását) nagyon könnyen meg lehet tanulni, és számos kutatás bizonyította, hogy milyen jó hatással van az emberre. Javítja az agyműködést, hozzájárul a jó közérzet kialakulásához, hatékony a stressz ellen. Egy harvardi kutatás szerint a rendszeres meditáció már 8 héten belül képes arra, hogy akár az agystruktúrát is megváltoztassa. Reggel és este fél óra már elegendő lehet. Nem tudod, hogyan kezdj hozzá. Itt egy 5 perces videó az alapokhoz:

3. Szeretkezz - ezzel a partnerednek is jót teszel, nemcsak magadnak!

A szex javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, segít a stresszoldásban, serkenti az immunrendszer működését, így akár a betegségek megelőzésében is segíthet. Ugyanakkor a partnereddel közösen végezheted, így javíthatja kettőtök kapcsolatát.

Hogy mennyi ideig kellene a szexnek tartania? Itt a válasz>>

Cikkajánló: 7 tudományos érv a rendszeres szex mellett>>

Tehát itt a kicsit sem titkos recept, már csak ki kell találnod, hogy hogyan lesz mindennap egy órád saját magadra…, de ez nem is lesz olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...