2018.11.26. 18:00:00 9547 302

Valóban érdemes csíráztatható gabonát beépítenünk az étrendünkbe?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lucerna, kukorica, rozs, árpa vagy köles. Tényleg egészségesebbek csírázott formában és előnyösebb a fogyasztásuk például a cukorbetegek számára? A kutatások alátámasztják, hogy az ehető magvak csíra állapotában koncentrált mennyiségben tartalmazzák a tápanyagokat.

Csírák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csírák

A csírázási folyamat során az optimális hőmérséklet és nedvesség hatására a szunnyadó mag hajtani kezd. A csírázott gabonánál nagyon fontos, hogy akkor állítsuk meg a hajtás növekedését, amikor a hajtás még csak alig haladja meg a gabonamagot, mert ekkor még nem fordította a növény a magban található ásványi anyagokat a növekedésére.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a nedves, meleg körülmények ideálisak a bakteriális kórokozók megtelepedéséhez és elszaporodásához. Emiatt nagyon gondosan kell kiválasztanunk azokat a magvakat, amelyek biztosan nem szennyezettek.

Aki ódzkodik a csíráktól a fertőzések miatt, az ne fogyassza ezeket a hajtásokat nyersen, de kóstolja meg például sütőben sütés után. A kelféléket javasolt az elkészítésük előtt hűtve tárolni, majd inkább alaposan megfőzve fogyasztani, főként a sérülékenyebb személyek, azaz gyermekek, idősek, betegek és állapotos nők esetében.

A csírákat (akár szárított formában) lisztté őrölhetjük mi magunk is, hogy aztán kenyeret vagy sós kekszeket készíthessünk belőlük.

Tudományos tény, hogy a csírázott barna rizs javította a vércukorszintet és a koleszterinszintet, továbbá a 48 órája csírázó búzacsíra magasabb rosttartalmú, mint a sima búzamag, továbbá antioxidánsokat és aminosavakat tartalmaz, azonban a vita még mindig folytatódik a szakemberek között a csírák táplálkozásunkban folytatott szerepéről.

Forrás: extension.psu.edu/sprouting-the-truth-about-sprouted-grains

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...