2024.02.17. 17:49:03 8106 248

Vajas keksz házilag? – Ide a receptet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Veled is előfordul, hogy majd’ megveszel egy kis édességért, vagy uzsonnára jól esne pár falat, de egy komplett étkezést nem akarsz lezavarni, és különben sincs időd összeállítani egy teljes menüt, hiszen ma is rohanás van? Ilyenkor tökéletes megoldás lehet valamilyen keksz!

Vajas keksz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vajas keksz

Persze, a boltok polcairól leemelni a legkönnyebb, aztán a zacskó tartalmát hosszabb vagy rövidebb idő alatt elfogyasztani. Alkalmanként lehet is ez a megoldás, hiszen nem vagyunk időmilliomosok, hogy mindig mindennel előkészüljünk. De ezek tele vannak mesterséges aromákkal, ízesítőkkel, színezékkel, tartósítószerekkel, amik nem kifejezetten jók a szervezetünknek. Mi lehet a megoldás? Mondjuk, dobj össze egy kekszet Te, az általad megválasztott alapanyagokból. Készíts egy nagyobb adagot, hogy bármikor kedvedre majszolhass belőle!

Ugyan a lenti recept nem fukarkodik sem szénhidrátban, sem zsírban, azért az mindenképpen mellette szól, hogy házi, és hogy nagyon-nagyon finom!:)

Vajas keksz, amit mindenki imádni fog!

Először is szedd össze a hozzávalókat, ami nem lesz már, mint:

  • 6 dkg cukor

  • 24 dkg liszt

  • 12 dkg nem túl lágy, de nem is túl kemény vaj

A vajat és a cukrot robotgép segítségével keverd habosra, nagyjából 5 perc alatt. Ezután add hozzá a lisztet, és keverd óvatosan tovább, amíg egynemű tésztát nem kapsz. A sütőt kezd el melegíteni 160 °C-ra. Egy sütőformát, kisebb tepsit sütőpapírral bélelj ki, majd simítsd bele a tésztádat. Dugd a sütőbe a formát, tepsit és 30 perc alatt süsd készre a kekszet. Ha kész, vedd ki a sütőből és várd meg, míg hűl egy picit. Ezután szeld fel hasábokra, kockákra.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...