2018.07.21. 17:46:42 13840 379

Útmutató a quinoa elkészítéséhez, lépésről-lépésre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még mindig nem próbáltad ki az ideiglenesen (?) szuperélelmiszerként kikiáltott quinoát? Ha bizonytalan voltál abban, hogyan is készítsd el, akkor nagyon is jól tetted, mert ez egy olyan élelmiszer, amit nem javasolnak a csomagolásán található utasításoknak megfelelően elkészíteni.

Quinoa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Quinoa

Ugyanis az ízletes, dél-amerikai gabona, azaz a quinoa valójában nagyon könnyen főzhető alapanyag, ráadásul alacsony a glikémiás indexe és magas a fehérje – és rosttartalma is. A vegetáriánusoknak itt biztosan megcsillant a szeme.

Az ételallergiások számára az a jó hír, hogy nem tartalmaz glutént!

Hogyan készíts tökéletes állagú quinoát?

  1. Mosd le!

Személyenként 50 gr quinoával számolj étkezésenként, amit gondosan át kell öblíteni, hogy a külsején található kesernyés anyag ne kerülhessen az ételedbe. Az íze általában elnyeri az emberek tetszését, és sovány húsokkal vagy zöldségekkel is tartalmas főételt alkothatsz belőle.

  1. Pirítsd meg!

Ez a lépés kihagyható, bár megéri a vesződséget: Főzés előtt átpirítható, hogy pergősebb legyen az állaga. Egyesek szerint így még finomabb ízű lesz!

  1. Forrázd le és főzd kis lángon!

Forrásban lévő vizet önts a quinoára, úgy, hogy egy ujjnyit ellepje, majd főzd akkora lángon a lábasodat lefedve, hogy a víz csak gyöngyözzön, de ne forrjon. A vizet jó 20 perc alatt el fogja főni, és ekkor lesz kész! Vigyázz, ne hagyd leégni, és az idő előtt elfőlő vizet is érdemes pótolgatni.

Amennyiben nincs ötleted, mit készíthetnél belőle, csak gondolj az általad kedvelt tésztaételekre vagy a kuszkuszra! Továbbá bármelyik fogás átvariálható a quinoával, amelyiket kölessel vagy rizzsel fogyasztanál. Nem is gondolnád, de szintén illik hozzá például a pisztácia, az édesburgonya, a retek és a mexikói fűszerezés.

A köleshez hasonlóan édes ételek készítéséhez is használható. Lisztjét használva egészségtudatos desszerteket is alkothatsz! A diófélék, az eper és a csokoládé tökéletes kiegészítői egy édes, quinoás tésztának!

Forrás: houseandgarden.co.uk/article/quinoa-how-to-cook

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.