2021.01.10. 19:00:23 12639 289

Tésztát főztél? – Ne öntsd ki a főzővizet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Ne folyasd már a vizet!” Hányszor hallottuk ezt gyerekkorunkban, és ha akkor nem is értettük, miért fontos ez, felnőttként már mi ismételgetjük ezt a mondatot gyerekeinknek, unokáinknak. De csak mondani nem igazán meggyőző, jó példát is kell mutatnunk.

Tészta főzése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tészta főzése

Cseppnek tűnik a tengerben, ám mivel sok kicsi nagyon is sokra megy, ezért nem elhanyagolható az sem, hogy mondjuk tésztafőzéskor a főzővíz a lefolyóban landol, vagy éppen újrahasznosítjuk. Merthogy lehet, méghozzá elég sokrétűen!

Ne öntsd ki a főzővizet, mert…

  • … lehet további ételek, leves, szószok, mártások alapja is. De például házi tészta készítésekor kerülhet a liszthez víz helyett ebből a léből is, így még a són is spórolhatunk.

  • … főzhetsz benne tovább! Mondjuk tojást, vagy éppen valamilyen zöldséget!

  • … szuper lesz tőle a hajad! Hűtsd le a főzővizet, oszlasd el a hajadon, majd hagyd hatni 10 percig, negyed óráig. Alaposan öblíts le, majd jöhet a „normás” hajmosás!

  • … mosogathatsz is vele! Hagyd kihűlni (ha fokoznád a hatást, akár tovább is forralhatod még), majd az enyhén szennyezett lábasokat, serpenyőket moshatod el vele.

  • … a növények is szeretik! Ugyan nem folyamatosan, és nem is nagy mennyiségben, de alkalmanként adhatsz a növényeidnek egy kis főzővizet!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.