2024.02.23. 12:30:00 5581 228

Tényleg fogynod kell? – Inkább örülj, hogy megvan az ideális súly!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az év eleje a nagy fogadkozások ideje! Szerintem minden második ember fogadalmai között szerepel, hogy eléri az megfelelő kilogrammot, formát és hosszú ideig meg is tartja azt. De biztos, hogy az ideális súly hajszolása kell, hogy a cél legyen! És lehet, hogy az álomsúly és az ideális súly nem is ugyanaz számodra!

Diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta

Mert meglehet, az ideálok, vagyis a hamis ideálok kergetése Téged is félrevezet, és olyan valamit szeretnél elérni, ami számodra nem is egészséges, de még csak nem is szép. Íme, 4 apró, de annál biztosabb jel, hogy az ideális testsúlyodnál vagy!

  • Meglehet, csak átalakultál! Már régóta edzel, emelgeted a súlyokat rendesen, odafigyelsz az étkezésedre, de a súlyod nem akar csökkenni? Érdemes a testösszetételre is vetni egy pillantást, mert az is lehet, hogy a zsírból már kevesebb van, helyette izom került a testedre.

  • A számok bűvöletében élsz! Csak azt figyeled, hogy ne lépd túl az előírt kalóriákat? Ez egy ideig tartható is, ám hosszú távon nem a legideálisabb megoldás! Egyrészt a tested tartalékolásra kapcsol, és bizony a fogyás megáll. Másrészt, ha túl kevés kalóriát viszel be, elfogy az energiád és a napi rutinhoz is alig-alig lesz erőd, nemhogy egy erősebb edzéshez!

  • Amúgy jól vagy? Vagyis jól érzed magad a bőrödben, csak Téged is megfertőzött a diétaláz? Csakis azért akarsz fogyni, mert körülötted mindenki diétázik? Jó dolog, ha odafigyelsz, hogy ne egyél mindent össze, és csökkented a cukorbevitelt, növeled a heti salátaadagodat, de csak azért fogyózni, mert mindenki ezt csinálja? Teljesen felesleges!

  • Az ideális súly veled együtt változik! Szeretnéd, ha pont annyit nyomna alattad a mérleg, mint a gimis éveidben? Van egy rossz, és egyben jó hírünk: az évek számának növekedésével az ideális kilók száma is változik, és szerencsére nem fordított arányban. Átalakul a testünk, annak összetétele, pláne, ha már szültél is. Úgyhogy ne kergess álmokat, a gimis testsúlyod már nem is állna jól neked!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.