2024.02.23. 12:30:00 5561 227

Tényleg fogynod kell? – Inkább örülj, hogy megvan az ideális súly!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az év eleje a nagy fogadkozások ideje! Szerintem minden második ember fogadalmai között szerepel, hogy eléri az megfelelő kilogrammot, formát és hosszú ideig meg is tartja azt. De biztos, hogy az ideális súly hajszolása kell, hogy a cél legyen! És lehet, hogy az álomsúly és az ideális súly nem is ugyanaz számodra!

Diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta

Mert meglehet, az ideálok, vagyis a hamis ideálok kergetése Téged is félrevezet, és olyan valamit szeretnél elérni, ami számodra nem is egészséges, de még csak nem is szép. Íme, 4 apró, de annál biztosabb jel, hogy az ideális testsúlyodnál vagy!

  • Meglehet, csak átalakultál! Már régóta edzel, emelgeted a súlyokat rendesen, odafigyelsz az étkezésedre, de a súlyod nem akar csökkenni? Érdemes a testösszetételre is vetni egy pillantást, mert az is lehet, hogy a zsírból már kevesebb van, helyette izom került a testedre.

  • A számok bűvöletében élsz! Csak azt figyeled, hogy ne lépd túl az előírt kalóriákat? Ez egy ideig tartható is, ám hosszú távon nem a legideálisabb megoldás! Egyrészt a tested tartalékolásra kapcsol, és bizony a fogyás megáll. Másrészt, ha túl kevés kalóriát viszel be, elfogy az energiád és a napi rutinhoz is alig-alig lesz erőd, nemhogy egy erősebb edzéshez!

  • Amúgy jól vagy? Vagyis jól érzed magad a bőrödben, csak Téged is megfertőzött a diétaláz? Csakis azért akarsz fogyni, mert körülötted mindenki diétázik? Jó dolog, ha odafigyelsz, hogy ne egyél mindent össze, és csökkented a cukorbevitelt, növeled a heti salátaadagodat, de csak azért fogyózni, mert mindenki ezt csinálja? Teljesen felesleges!

  • Az ideális súly veled együtt változik! Szeretnéd, ha pont annyit nyomna alattad a mérleg, mint a gimis éveidben? Van egy rossz, és egyben jó hírünk: az évek számának növekedésével az ideális kilók száma is változik, és szerencsére nem fordított arányban. Átalakul a testünk, annak összetétele, pláne, ha már szültél is. Úgyhogy ne kergess álmokat, a gimis testsúlyod már nem is állna jól neked!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!