2024.01.17. 17:50:56 8371 325

Tejszínes csirkemáj, egyszerűen, ahogy mi szeretjük
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csirkemáj, bár néhányan kerülik, valójában kiváló fehérje- és számos fontos tápanyag forrása lehet. Ebben a cikkben egy krémes csirkemáj receptet osztunk meg, ami egyszerűen elkészíthető, és kedvelhető végeredményt garantál.

Tejszínes máj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tejszínes máj

Ez a krémes, csirkemájas fogás első lépés lehet a máj elfogadásának irányába, ráadásul gyorsan és könnyen elkészíthető. Mivel gazdag fehérjében, vasban, B-vitaminokban és más tápanyagokban, nagyszerű választás lehet egy tápláló étkezés részeként. Indulhat a főzés?

Hozzávalók:

  • 500 g friss csirkemáj, megtisztítva

  • 1 közepes hagyma, finomra vágva

  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva

  • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj

  • 1/4 csésze liszt (opcionális)

  • 1/2 csésze tejszín

  • 1/4 csésze száraz fehérbor (opcionális)

  • Friss petrezselyem, kapor vagy snidling apróra vágva (a tálaláshoz)

  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk és tisztítsuk meg a csirkemájakat, majd vágjuk őket vékony szeletekre (ha úgy látjuk számunkra fogyaszthatóbbnak, hagyjuk egészben). Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat vagy olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.

Amint a hagyma puhává fő, adjuk hozzá a csirkemájat. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd pirítsuk meg mindkét oldalát, amíg szép aranybarnára sül. Amikor kész, megszórhatjuk liszttel, hogy egy kis sűrűséget adjunk a mártáshoz. Alaposan keverjük el a lisztet a hagymával és a májjal.

Öntsük hozzá a tejszínt és a fehér bort. Hagyjuk felforrni, majd keverjük össze a hozzávalókat. Főzzük 5-7 percig, amíg a máj puha és a mártás krémes lesz. Ellenőrizzük az ízeket, és igény szerint korrigáljuk sóval és borssal. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, kaporral vagy snidlinggel, a tányérra kerülhet még egy adag friss zöldség és vegyes köret.

Kellemes étkezést, jó egészséget!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...