2022.01.12. 09:40:00 8332 250

Tégy így és energikus lehetsz egész nap!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy mennyire utáltuk a kötelező délutáni alvást kicsiként! Bár elhittük volna, hogy a felnőtt lét nem csak az olyannyira vágyott önállóságról szól… Ugyanakkor ez a fajta szakadatlan kimerültség, amit a kávé dózis emelése sem tud enyhíteni, nem is a normális létezés része!

Energikusan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Energikusan

A túl kevés pihenés alapvető egészségügyi problémákat okozhat, így nem szabad magától értetődőnek venni az állandó fáradtság érzetét. Hiába látjuk úgy, hogy ez egy általános társadalmi jelenség, próbáljunk meg tenni ellene!

Az alacsony vitalitás javítása

Megérdemeljük, hogy a nap végéig életerősnek és koncentráltnak érezhessük magunkat, éppen ezért kötelességünk mindent megtenni a kellő pihenésért és a testi élénkségért is.

1. Kezdjük a napot a szabadban!

A rendszeres napfény (télen nappali fény) olyan serkentő üzeneteket küld az agynak, amelyek kellő aktivitást eredményeznek. A D-vitamin képződése ugyanilyen elengedhetetlen testi reakció, ugyanis ez a vitamin a hormonális egészség mellett az érzelmi jólétünket is befolyásolja.
Amennyiben lehetőségünk van rá, sétáljunk a reggeli órákban a friss levegőn. A természettel való érintkezés további pozitív hozománya pedig az, hogy szorongásunk csökkeni fog.

2. Töltsük fel magunkat a reggeli étkezéssel!

Félre a sebtében megevett kakaós csigákkal! Ha turmixot választunk reggelire az már egy bíztató kezdet az élénk napunkhoz. A szénhidrátlöket helyett válogatott, vitalitást hozó alapanyagokból készüljön egy finom smoothie, amit igény szerint fehérjével is megtámogathatunk. Az aminosavak elengedhetetlenek a jó emésztéshez és a csontok egészségéhez, hovatovább “szépségvitamin” hatásuk is bizonyított.
Tipp: Amennyiben receptötletekre lenne szükséged, keress vissza tavaly futó cikksorozatunkra, amiben pont turmixokat ajánlottunk az egyes csillagjegyeknek!

3. Kávézzunk mértékkel!

Amennyiben úgy érzed, az életben maradáshoz szükséges egy jó nagy adag koffein, ideje visszamenni a mértéket! A koffein energizáló hatása ugyanis nem okoz tartós vitalitást, ellenben függőséget alakíthat ki. A túl sok koffein pedig felelőssé tehető kiszáradásért és alvászavarokért is. Ráadásul tovább árnyalja a helyzetet az, ha (sok) cukorral fogyasztod a fekete italt.

4. Törekedjünk a tápanyagdús étkezésekre!

Sajnos nem elég az, ha a reggelinket egészségesen állítjuk össze; a nap folyamán bevitt üres kalóriák csak fokozni fogják a fáradtságunkat. A jó közérzethez magas energiatartalmú ételekre van szükség, amelyek stabilan tartják a glükózszintet.
Sajnos a nassolnivalók terén is változtatásokat kell eszközölnünk: az édességek, de még a csábítónak tűnő granola szeletek sem jó megoldások a főétkezések közötti éhség elűzésére. Igyekezzünk magunkat távol tartani az olyan élelmiszerektől, amelyek felhalmozódva gyulladást okozhatnak a szervezetünkben!

5. Aludjunk eleget!

Ki szeret úgy ébredni, mint akit agyonvertek? A kipihentséghez bizony megfelelő ideig tartó alvás vezet! Tehát van egy fontos szabály: Ha reggel időre kell kelni, az az is jelenti, hogy este időre kell elaludni! A sorozat következő epizódja holnap is megvár…pont ettől sorozat!

Az egészséghez kapcsolódó praktikák mindig az alvás, a táplálkozás és a mozgás szentháromsághoz kanyarodnak vissza, ami nem is csoda, hiszen ezek az apróságnak tűnő mozzanatok hatalmas változásokat képesek elérni! Gazdálkodjunk jól velük, hogy valóban az egészségünket szolgálják a romboló életmód helyett!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...