2022.09.07. 12:10:00 7339 270

Tedd szokásoddá a mikroedzést! Avagy napi 10 perc legyen magadra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Heti egyszer szánod rá magadat a testmozgásra, és akkor kemény órákon át is hajtod magadat? Biztosan jó ez így? Akár hiszed, akár nem, a heti ajánlott 150 perc edzést apránként is ér teljesíteni, ha alkalmanként elég intenzív mozgást végzünk!

Testmozgás, amit szeretni is lehet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Testmozgás, amit szeretni is lehet

Napi 10 perc sportolás is elegendő lehet, ha el szeretnénk kerülni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának növekedését, márpedig a legtöbbször ezzel jár a mozgásszegény életmód. Nosza, hanyagoljuk a liftet és lépcsőzzünk fel-le néhány kört, mielőtt munka után beesünk a lakásba, de a (szoba)kerékpár se a sarokba porosodjon!

Mikor számít intenzívnek a sporttevékenység?

Mindenki számára könnyen meghatározható az a maximum pulzusszám, ami mellett még végezhet kicsit megerőltetőbb testmozgást, ehhez csupán csak ki kell vonnunk 220-ból az aktuális életkorunkat. A kapott szám 90%-át kell megjegyeznünk, hiszen eddig kell majd felpörgetnünk a pulzusunkat a kellőképpen intenzív átmozgatáshoz. Az erőteljesebb fizikai aktivitás felkészít minket a hirtelen igénybevételhez, hiszen szervezetünk idővel megerősödik a tüdő, a szív és az erek kondicionálása során.

Milyen testmozgást végezzünk 10 percben?

A nagyobb fogyáshoz természetesen ennél több kell, de azoknak is meg kell mozdulniuk, akik genetikailag nem annyira hízékonyak, hogy kevésbé feszültnek és sokkal éberebbnek érezhessék magukat a mindennapokban. Minek álljunk neki ebben a rövidnek tűnő 10 percben?

  • Nagyon alacsony szintű állóképesség, extrém túlsúly vagy mozgásszervi betegségek esetén már a napi 10 perc dinamikus nyújtás is segíthet jobb állapotba hozni szervezetünk bizonyos részeit.
  • A már említett lépcsőzés és kerékpározás szintén megfelelő testmozgásnak számítanak ahhoz, hogy nyirokkeringésünk és oxigénellátásunk állapota javulhasson.
  • A tízperces edzések koronázatlan királynője kétségkívül a tabata, amelynek változatosan összeállított feladatsoraival sikeresen edzhető a test valamennyi izma is.

Forrás: www.alakorvoslas.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...