2022.03.10. 17:15:00 8947 291

Tavaszváró tojássalátás szendvics-variációk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kikelet hol vagy már? Kicsit unjuk a forró leveseket és a forró csokit, helyettük úgy vágyunk valami frissre és színesre! Átgondolva a dolgot ki a csuda akarja kivárni a tavaszias kinti hőmérsékletet ahhoz, hogy valami könnyűt és egészségeset egyen?

Szendvics tojássalátával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szendvics tojássalátával

A tojásos szendvicsek nagyon finomak, egészségesek és olyan könnyen elkészíthetők, hogy az szinte már nem is igaz. Jó választás az egész családnak reggelire vagy sietős ebédre, és tényleg csak percekig tart összedobni!

Paradicsomos, tojássalátás szendvics

Hozzávalók:

2 apróra vágott, kemény főtt tojás
egy nagy apróra vágott paradicsom
fél csésze zsírmentes görög joghurt
1 ek. (friss vsagy szárított) kapor
hagyma tetszés szerint
2 csésze rukkola
Egy kis só és bors
2 szelet pirított kenyér

Elkészítés:

Egy nagy tálba öntsük bele sorba egymás után a felkockázott tojást, a felaprított paradicsomot, a görög joghurtot, a kaprot, a hagymát. Az összetevőket keverjük el, és a salátát fűszerezzük egy kis sóval és borssal. A hozzávalókat pépesítjük meg egy kissé. A kapott keverékből tegyünk a kenyérszeletekre, végül a szendvics tetejére kerüljön a rukkolából is.

Currys tojássaláta szendvics

Hozzávalók:

2 apróra vágott, kemény főtt tojás
2 ek. natúr, zsírszegény görög joghurt
2 ek. apróra vágott, piros kaliforniai paprika
negyed ek. curry por
egy csipet só
egy kevés frissen őrölt bors
2 szelet pirított rozskenyér
negyed csésze friss spenót

Elkészítés:

Vegyünk egy nagy tálat, és tegyük bele a tojást, a paprikát, a joghurtot és a curryport. Fűszerként használjunk sót és borsot. Az összes hozzávalót keverjük jól el. Tegyünk néhány spenótlevelet a kenyérszeletünkre, majd erre tegyél rá a tojássalátából.

Avokádós, tojássalátás szendvics

Hozzávalók:

2 apróra vágott, keményre főzött tojás
2 keményre főtt tojás fehérjéje, szintén apróra vágva
2 kisebb kimagozott és hámozott avokádó
1 ek. natúr görög joghurt
1 ek. frissen facsart citromlé
2 ek. apróra vágott zöldhagyma
negyed ek. dijoni mustár
só és bors
2 szelet kenyér

Elkészítés:

Egy nagy tálba tegyük bele a felaprított tojásokat és a plusz tojásfehérjéket, rögtön mehet hozzá az avokádó, a citromlé, a görög joghurt, a zöldhagyma és a mustár is. A hozzávalókat összedolgozzuk, szükség szerint pépesítjük az állagot. Adjunk hozzá a keverékhez egy kis sót és borsot. Tegyünk az avokádós tojássalátából a kenyérszeletekre, és élvezzük a finom ízt!

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...