2024.03.22. 15:33:36 5159 207

Szerelmi bánat gyötör? – Ideje felturbóznod az immunrendszered!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy hogy jön össze az összetört szíved és szervezeted védekezőképessége? Nos, nagyon is könnyen! Ha a szíved sajog, szinte biztos lehetsz benne, hogy azt a tested is megérzi és előbb vagy utóbb tüneteket is okoz majd számodra!

Szerelmi bánat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelmi bánat

Ha egy „kiadós” szerelmi csalódás jutott neked, nem csak a bánatodra kell figyelmet fordítani, hanem a testedre is. Hiszen a lelkeden kívül természetesen őt is megviseli a csalódás. Nézzük, melyek azok a testi tünetek, melyekre érdemes figyelni, vagy éppen felkészülni, ha szerelmi bánatunk van.

Elő a vitaminokkal!

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, egy szerelmi csalódás után érdemes felturbóznod az immunrendszered mindenféle vitaminnal, mert a lelki megrázkódtatás könnyen meggyengítheti az amúgy stabil védekezőképességedet is.

Egy falat nem megy le a torkodon?

A szerelmi bánat egyik leggyakoribb kísérője az étvágytalanság. Nem bírunk enni a gyötrő kín miatt. Ha nagy lakomákat nem is csapsz, azért egy kis nasi, könnyen elkészíthető és elfogyasztható snack mindig legyen a táskádban, ha éppen villámcsapásként törne rád a farkaséhség.

Amikor a bánat az arcodra van írva…

Ha nem is szó szerint van így, tény, hogy a lelki bajaink előbb, vagy utóbb meglátszódnak a bőrünkön. Pattanások, egyéb bőrbajok formájában ülhet ki a bánat az arcunkra – szó szerint, és átvitt értelemben is.

A pocakod is jelez

Valószínűleg egy idő után az éhségtől is rád törnek majd a gyomorbajok, de azt jó, ha tudod, hogy a lelki megrázkódtatás az agy-bél tengelyre is hatással lesz, ami természetesen egy kiadós hasfájás formájában meg is mutatkozik majd.

Az izmaidban érzed

Az emberi test és lélek csodálatos, de bonyolult „szerkezet”. Ha szerelmi bánat ér, ne lepődj meg, hogy úgy fájnak, sajognak majd az izmaid, ízületeit, mintha egy kiadós influenzától szenvednél. Ahogy múlik a bánat, ez is enyhül majd!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.