2021.10.05. 11:15:00 6413 243

Számolj le a táplálkozási mítoszokkal, hogy tényleg az egészségedért (t)egyél 2/2
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étkezéssel és életmóddal kapcsolatos trendek rohamos ütemben váltják egymást, ezért nem csoda, ha kissé bele vagyunk zavarodva abba, hogy akkor számunkra mi is az egészséges ...és mi nem az. Az aktuális álláspont szerint 4 tévhitet még biztosan fel kell számolnunk.

Egészségesnek kikiáltott ételek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészségesnek kikiáltott ételek

Természetesen mindegyikünk szervezete picit másként reagál ugyanarra a dologra - lásd ételintolerancia, de alapvető működése lényegében egy és ugyanaz. A korábbi 4 táplálkozási mítosz után jöhet a második négyesfogat is, hogy életmódunkat kicsit átdolgozva még egészségesebben tudjuk élni az életünket:

1. A kenyerek egészségtelenek

A manapság üldözött glutén szót kér! Akinek nincs rá érzékenysége, az fogyaszthat ilyen tartalmú pékárut. Sőt, a kenyér önmagában nem is olyan hízlaló, mint amilyennek mondják, főleg, ha nem cukros lekvárokkal együtt fogyasztjuk.
Természetesen a fehér kenyér helyett a teljes kiőrlésűt sokkal jobb választásnak tartják, mivel alacsony inzulin és glikémiás indexe van, a rosttartalma viszont magasabb. A rostok fontosságáról szóló hírek viszont igazak, figyeljünk oda a megfelelő mennyiség bevitelére!

2. A szervezetnek szüksége van rendszeres méregtelenítésre

Az emberi test számára mérgező anyagoknak a következőket tartják: bizonyos növényi és állati eredetű anyagok, tartósítószerek, nehézfémek és gyógyszerek nagy mennyiségben. A szervezetnek természetesen megvan a saját rendszere a méreganyagok kiválasztásához, emiatt a hamis eredményekkel kecsegtető - vagy egyenesen egészségromboló - méregtelenítő kúrák helyett a tüdő, a máj és a vese egészségét célzó intézkedéseket érdemes inkább beiktatni.

3. A telített zsír és a transz-zsírsav egymás szinonimái

A telített zsírokat úgy is ismerheted, mint rossz vagy káros zsírok. Az emberek ezért egy kalap alá veszik mindegyik az összes telített zsírt. Ilyen szilárd zsír található például a húsokban, pékárukban, a tejtermékekben, de még a kókusz- és pálmaolajban is! Ezek megfelelő mennyiségben nem ártalmasak az egészségre nézve.
A kalóriabevitel 10%-át meghaladva azonban valóban koleszterinszintet növelő hatásuk lehet.
A transz-zsírok ezzel ellentétben nem természetes zsírok, hanem a hidrogénezett növényi olajok révén jönnek létre. erre a szervezetünknek egyáltalán nincs szüksége, sőt, háromszorosára tudják növelni az ér- és szívrendszeri betegségek kockázatát! Ezért az ilyen módon előállított kalácsokat, burgonyás köreteket és gyorséttermi fogásokat kerülnünk kellene.

4. A tojás, főleg a sárgája növeli a szívbetegségek kockázatát

Tegyük rendbe ezt a koleszterin témát! Régi mítosz, hogy a tojás sárgája negatívan befolyásolja a koleszterinszintet. Éppen hogy az ellenkezője igaz: A HDL-koleszterin, azaz a jó koleszterin növekedésére van hatással! A tojássárgában számos fontos tápanyag megtalálható, ezért nem érdemes lemondani a fogyasztására, kivéve, ha cukorbetegséggel küzd az ember.

Forrás: www.gymbeam.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...