2017.12.06. 14:25:34 12706 355

Süss glutén-, cukor,- és tejmentes máktortát az ünnepekre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mára gyakorlatilag már nincs olyan család vagy baráti társaság, ahol ne lenne egy-egy ételallergiás személy. Rájuk gondolva ajánljuk ezt az extra citromos máktortát, amit a többi vendég szintén jóízűen fog elfogyasztani. A még ünnepibb köntöshöz az alapreceptet megbolondíthatod narancshéjjal. A narancs héja kerülhet a tésztába vagy a krémbe is.

Mák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mák

Mákos piskóta: Keverj össze 7 dkg darált mákot, 2 evőkanál lenmaglisztet és egy késhegynyi szódabikarbónát. 4 db tojást válassz ketté. A tojás sárgákat keverd ki 4 evőkanál xilittel, majd adj hozzá 1 evőkanál olajat. A mákos keveréket add hozzá a tojássárgás keverékhez, majd finoman forgasd ebbe bele az időközben felvert tojásfehérjét is.

20 cm átmérőjű tortaforma alját béleld ki sütőpapírt, majd önts bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsül, nem kell túlsütni.

Citromos főzött krém: Kavarj ki 6 ek. keményítőt 20 dkg xilittel és 3,5 dl vízzel, majd add hozzá 5 tojás kissé kihabosított tojássárgáját. Ezután a krémet lassú tűzön addig kell főzni, míg az be nem sűrűsödik. Ez kb. forrás után 1 perccel várható. A tűzről levéve add hozzá 2 db citrom kifacsart levét és lereszelt héját. Illetve még 2 ek. növényi vajra is szükség lesz. Ha ez is benne van, jól keverd ki a krémet.

Citromos tojáshab: A tortát díszítő habhoz a krémnél megmarad tojásfehérjéket az 5 evőkanálnyi xilittel, és pár csepp citromlével, gőz fölött keményre fel kell verni.

Mikor fél óra elteltével a mákos piskótát kivetted a sütőből, vedd vissza a sütő hőfokát 160 fokra. A piskótára öntsd rá a szépen kikevert krémet és simítsd rá a tetejére a habot is. Majd tedd vissza a sütőbe még 15 percre. Most jön az egyetlen nehézség az elkészítés során:

A sütőből kivett, és kicsit kihűlt torta aljáról le kell venni a sütőpapírt. Ha van rá módod, használj szétkapcsolható tortaformát, majd kérj segítséget a sütőpapír eltávolításához. A tortát teljesen kihűtve tudod majd felszelni.

A torta 3 rétegének receptjét külön-külön is felhasználhatod másfajta sütemények összeállításánál.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...