2022.11.14. 10:59:09 6961 246

Sült sütőtök – Egy kicsit másként
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tombol a sütőtök-szezon, és legyünk őszinték: nem nagyon sikerült betelnünk ezzel a finomsággal. Sütve, magában vagy akár köretnek, egytálételként, levesként, vagy éppen sütemény hozzávalójaként is megállja a helyét. Ha csavarnál egy kicsit a sült verzión, van egy remek javaslatunk.

Finom sütőtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom sütőtök

Izzítsd a sütőt, készítsd a tököt és még néhány hozzávalót, és máris fogyaszthatod a következő finomságot:

  • kb. 60 dkg-s Hokkaido tök

  • 25 dkg koktélparadicsom

  • 6 evőkanál olívaolaj

  • 25 dkg reszelt feta sajt

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 csokor menta

  • só, bors

Mosd meg, majd vágd félbe a tököt, magozd ki és szeld fel nagyjából 1 centiméter vastag szeletekre. Olivaolajjal kikent serpenyőben pirítsd meg a tökszeletek mindkét oldalát, közben melegítsd a sütőt 200 °C-ra. Egy hőálló edényt kenj ki olívaolajjal, majd pakold bele egymás mellé a tökszeleteket, aztán szórd meg sóval és borssal. A menta és petrezselyem leveleket szeld apróra, keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal és a lereszelt fetával. A paradicsomokat vágd félbe, és tedd a sütőtök tetejére. A sajtos keveréket szintén oszlasd el a tökön, majd mehet is a sütőbe, ahol körülbelül 25-30 perc alatt összesül. Tálalás előtt szórd meg a maradék zöldfűszerrel! Jó étvágyat hozzá!

Forrás: www.essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?