2019.03.14. 18:13:57 9204 269

Sok a stressz? – Így (is) csökkentheted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak az életünkben olyan időszakok, amikor kicsit több idegeskednivaló halmozódik fel körülöttünk. De léteznek olyan stresszes szituációk, amelyek munkánkból, életvitelünkből adódóan naponta az életünk részei. És van, hogy jobban, van, hogy kevésbé jól bírjuk ezeket a helyzeteket.

Stressz, nyugalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stressz, nyugalom

Ha éppen egyéb stresszforrás is van az életünkben, egy-egy újabb nehéz szituációt, de a napi, már megszokott harcokat is nehezebben éljük meg. Hogy hogyan viseljük el, vagy inkább kezeljük az elviselhetetlent, vagy ahhoz valami nagyon hasonlót? 3 hétköznapi „szitu” jön, és némi segítség, hogy könnyebb legyen megoldani őket.

Azok a fránya hétköznap reggelek…

Néha nehéz kivárni, hogy újra hétvége legyen, és csakúgy cammognak a hétköznapok. Bezzeg, a reggelek seperc alatt elmennek, és rendesen felöltözni, sminket, frizurát elkészíteni szinte lehetetlen. Pláne, ha a gyerkőcöt is Te viszed bölcsibe, oviba. Persze, van néhány tippünk, hogyan indulhat könnyebben a reggel!

Határidők fogságában!

Te is csak nehezen bírod tartani magad a határidőkhöz? Ha nem akarsz azon stresszelni, hogy minden időben elkészüljön, mindent időben leadj, kénytelen leszel tervet készíteni és szépen beosztani a munkát. Fontos, hogy pihenőt is iktass be időnként!

Te sem szeretsz szerepelni?

Egy fontos bejelentenivaló a család előtt, esetleg egy prezentáció a munkahelyeden, a kollégák előtt? Vagy éppen teljesen idegenek hallgatnák az előadásod? Már ha csak rá gondolsz is, gombóc lesz a torkodban! Készülj fel lelkileg is! Ha kell, akár ismételgesd magadban, hogy képes vagy rá! És persze, gyakorolj is! Mondd el a szöveget hangosan a tükör előtt. Készíts vázlatot a mondandódból!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.