2022.11.27. 10:59:13 7134 257

Rendezett konyha – örökre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden háziasszony álma egy rendezett, rendszerezett, mindig tiszta, jól felszerelt, csillogó-villogó konyha. A felszereltség persze függ attól is, az ember lánya éppen milyen anyagi helyzetben van. Azonban a többi, vagyis a rend és a tisztaság, igazából csak rajtunk múlik.

Konyha ősszel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyha ősszel

Természetesen, a káosz a konyhában még egyvalamit jelenthet: hogy bizony használják. A napi, vagy legalábbis a gyakori sütés-főzés bizony nyomot hagy a munkapulton, asztalon, tűzhelyen, és nem mindig van lehetőségünk (vagy éppen kedvünk…khm…:-)) azonnal eltakarítani. Pedig itt is, mint oly’ sok másban, az ördög a részletekben rejlik.

Tiszta konyha, rendes ház…?

Persze, ez így nem teljesen igaz, de az tény, hogy egy rendezett konyha nagyon is sokat dobhat otthonunk kinézetén (és a lelkiállapotunkon is:-)).

  • Válogass! Mi az, amit rendszeresen használsz? Mi az, amit csak ritkán? És mi az, amit egyáltalán nem, csak foglalja a helyet a konyhádban? No, hát az utolsó 2 csoportba tartozó holmikat jó lesz kiválogatni, mert csak a helyet foglalják, teljesen feleslegesen. Ezek kerüljenek be a kamrádba, esetleg add, vagy ajándékozd el őket.

  • Tele a pult? A konyhaszekrényen, konyhapulton állandó káosz uralkodik Nálad? Tégy rendet itt is, ehhez tippjeinket itt olvashatod!

  • Nem lehet elég korán (el)kezdeni! Azt ugye tudod, hogy a főzés ott kezdődik, hogy kipakolod a mosogatógépet, illetve elpakolsz a mosogatóból, hogy már a főzés ideje alatt el tudd kezdeni a pakolást, rendrakást, összepakolást? Tegyél el a pultról minden olyan holmit, hozzávalót, ami nem szükséges az aktuális munkafolyamathoz!

  • Előre! Azokat a dolgokat, amiket gyakran használsz, tedd könnyebben elérhető helyre a szekrényben, fiókban.

  • Még gondolkozol rajt? Ha éppen azon vacilálsz, beszerezz-e egy mosogatógépet, csak szólunk, hogy mind vízfogyasztás, mind a konyhában lévő rend megőrzéséhez nagyon is jól jön egy ilyen masina!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.