2022.11.05. 11:02:44 7390 273

Amikor a túl nagy is túl kevés – Így csinálj helyet a konyhaszekrényen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az előző otthonunkban – helyszűke miatt - kisebb konyhaszekrényünk volt, így a munkafelület sem volt óriási. Ebből kifolyólag nagyjából minden munkafolyamatot úgy kezdtem, hogy elpakoltam a pulton lévő dolgokat ide meg oda, és csak utána indulhatott a tényleges munka.

Konyhapult - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhapult

Mióta nagyobb helyre költöztünk, nagyobb a konyhánk, így valamivel nagyobb a konyhabútorunk, ezzel együtt nagyobb munkafelület is rendelkezésünkre áll. Ennek köszönhetően, a konyhapulton lévő káosz is sokkal nagyobb, szóval egy-egy sütés-főzést még mindig úgy kezdődik, hogy összepakolom a ritkán használd holmikat és felszabadítom a számomra szükséges területet. Vagyis időt egyáltalán nem nyertem ezzel a dologgal, de hát mit tudok tenni? Hm, nagyon is sokat, hiszen itt az ideje feltérképezni, vajon melyik holmi foglal teljesen feleslegesen sok helyet a konyhaszekrényen és elköltöztetni mondjuk a kamrába.

  • Szép a dekoráció, de… Egy csinos váza, egy cuki kütyü, egy csokor (száraz) virág. Ezek mind-mind otthonod díszei lehetnek. De ha lehet, ne a konyhában éld ki a dekorálási szenvedélyed! Egyrészt állandóan pakolgatni ezeket az apróságokat nem túl kellemes, másrészt por- vagy zsírfogónak is teljesen feleslegesek.

  • Ha csak ritkán használod, ne kerülgesd! Azokat a háztartási készülékeket, amelyeket csak alkalomszerűen használsz, mint például a kenyérpirító, vízforraló, rakd el a konyhaszekrénybe, vagy a spájzba, kamrába. Csak feleslegesen kerülgeted őket nap, mint nap.

  • Gyakran forgatod? Te is igazi retró lélek vagy és szeretsz régi recept alapján főzni, méghozzá szakácskönyvből? Akkor valószínűleg nálad is gyakori vendég a konyhapulton egy-egy recepteket, tippeket tartalmazó könyvecske. Ha lehet, ezek a sütés, főzés végeztével kerüljenek be a konyhaszekrénybe, asztalfiókba és csak akkor vedd őket elő, ha éppen szükség van rájuk. Így a helyed is több lesz, és a lapok is tiszták maradnak majd!:-)

  • Amikor a sok kicsi sokra megy. Általában a sok kis apróság foglal el rengeteg helyet a konyhapulton. Ezek a fűszerek, amikből nyilván van olyan, amit viszonylag gyakran, sőt, akár minden nap is használsz. Ám ennek ellenére jó lesz őket kicsit átcsoportosítani, és mondjuk a konyhaszekrényben keresni nekik helyet, ahol ugyan mindig kéznél vannak, de nincsenek útban.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...