2019.04.09. 17:50:01 14636 439

Pofonegyszerű receptek húsvétra vagy az ünnepek utánra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte hihetetlen, hogy újra húsvét közeleg! Még alig-alig tértünk magunkhoz a karácsony utáni, farsangi fánkos téli dínom-dánomból, alig-alig szoktunk hozzá, hogy itt a tavasz, lassan itt az ideje piros tojást festeni, beszerezni a „legillatosabb” pacsulit, és persze recepteket gyűjteni az ünnepre.

Sonkás muffin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sonkás muffin

És ha kapásból olyan recepteket szerzünk be, amiket akár az ünnepek után, a maradékok felhasználására is fordíthatunk, két legyet üthetünk egy csapásra.

Muffin húsvétra, vagy az ünnepek utánra

  • 2 csomag bacon, szeletelve (esetleg sonka, húsvétról)

  • 6 nagyobb méretű tojás

  • 1 csésze tej

  • parmezán, reszelve

  • 1 evőkanál zöldfűszer, ízlés szerint

3 tojás felverünk, ízlés szerint fűszerezzük. 6 muffinformát kibélelünk baconnal (ha lehet, szilikon formát használjunk), 3 formába mehetnek a felvert tojások, 3 formába törjük bele a maradék 3 tojást. Utóbbiakba öntsünk egy kis tejet, fűszerezzük ízlésünknek megfelelően. A végén mind a 6 formát szórjuk meg parmezánnal. 130 ⁰ C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül fél órát, majd hagyjuk még a sütőben pihenni 5 percet.

Forrás: chefkoch.de

És még a tojáshéj sem veszik kárba

Bizony, így nyer új értelmet a „meglepi a tojásból” mondat!

Ehhez végy 2 darab tojást, 7,5 dkg lisztet, ugyanennyi cukrot, illetve margarint. Kell még egy vaníliáscukor, valamint egy teáskanál sütőpor. És ami még fontos, azok a megmaradt tojáshéjak, Érdemes a tojásokat a tetejüknél megkezdeni, hogy legyen hely megsülni a tésztának. Ezekből 10 darabra lesz szükségünk. A fenti hozzávalókból keverj egy masszát. A tojáshéjakat alaposan mosd ki, majd „kend” ki a belsejüket olajjal, valamilyen zsiradékkal. Töltsd bele a masszát, de ügyelj, rá, hogy a héjak függőlegesen álljanak, ne boruljanak el, sütés közben sem! 180 ⁰C-on, 20 percig süsd!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...