2024.03.18. 17:39:04 4585 170

Örök vitatémák – És Te min kapsz össze a pároddal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyen bármilyen idilli is egy kapcsolat, azért néhanapján minden szerelemben megesik, hogy a felek összevitatkoznak kisebb vagy nagyobb problémákon. Van, hogy csak csipp-csupp butaságokon kapnak hajba, ám vannak egészen komoly horderejű vitatémák.

Vita | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vita | Fotó: 123rf.com

Hogy mi az, amit egyik pár sem tud elkerülni, és előbb vagy utóbb biztosan egy civódás kiindítója lesz? Hát, ezek itt ni:

Piszkos pénz

Bizony, az anyagiakkal összefüggő viták nem ritkák a párkapcsolatokban! Vagy az a baj, hogy kevés a pénz, vagy az, hogy sok, vagy az egyik többet keres, vagy miért csak annyit, miért nem vált, megy előre, hogy jobb legyen? Kellő empátiával persze ezek a kérdések is tisztázhatóak.

Kevés idő

A mindennapok telnek, rohanunk, egyik nap jön a másik után, hajtunk, hogy jobb legyen, és szépen lassan eltelnek a napok, hetek, hónapok, anélkül, hogy igazán arra figyelnénk, akire kell. A párunkra, aki támogat minket mindenben, mellettünk van a nehéz időkben. Sajnos, sokszor tudatosan kell odafigyelnünk, hogy jusson elég idő a másikra, kettesben legyünk, szervezzünk közös programokat. Nem egyszer ez is vitatéma a szerelmesek között.

Minimális figyelem

A digitális világ beszippantott minket és fogva is tart. Sokszor akkor sem vagyunk képesek letenni a telefonunkat, amikor nagyon is muszáj lenne. Mondjuk, amikor a párunk kommunikálna velünk, mi pedig csakis a telefonunk kijelzőjét bámuljunk. Tegye fel a kezét, aki szóvá tette már ezt a párjának! Ugye, hogy Ti is vitáztatok már ezen?

Zavaró rendetlenség

Az kedves dolog, ha ez egyik fél megvárja a másikat mondjuk a vacsorával, hogy együtt egyenek. Ám az, hogy a házimunka elvégzésével, rendrakással is a másik felünkre várunk, mert nekünk valamiért nem füllik a fogunk némi rend „összevarázsolásához”, az már nem járja. No, hát ebből lesz a vita.

Közös hobbi

Míg korábban mindent IS együtt csináltatok, addig manapság megszűntek, de legalábbis csökkent a közösen eltöltött szabadidő, mert mindenkit más érdekel? Nincs ezzel probléma, de ha ez egyik félnek rosszul esik a túl kevés közös program, érdemes újra kicsit több közös pontot keresni, hogy ezzel is elejét vegyük a vitás helyzeteknek. (És persze azért, mert jó a másikkal lenni.:))

Forrás: miss.at/ Sarah Zacek

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.