2017.12.02. 16:38:10 11878 368

No lift, no gift? Avagy két legyet egy csapásra: alakformálás takarítással!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az év többi időszakában is elég nehéz időt szakítaniuk a testmozgásra nekünk, elfoglalt háziasszonyoknak, hát még az ünnepi készülődés közepette! Egy amerikai filmből szállóigévé váló edzőtermi kifejezést - “no lift, no gift” (súlyzózás nélkül nincs ajándék) - kölcsön véve inspirálódtunk.

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

Mit is csinál a legtöbb családanya a maratoni vendégvárást megelőzőleg? Süt, főz, takarít. A takarítás amúgy is heti több óránkat kiteszi, és teljes erőbedobás mellett egy átmozgató tornával is felér:

  1. Figyelj arra, hogy az aerobic foglalkozásnak beillő takarítási hadművelet alkalmanként min. 30 percet tegyen ki, mivel csak ekkor kezdi el rendesen edzeni a tüdődet és a szívedet.
  2. A minimális idő betartásához készíts lejátszási listát kedvenc pörgős zenéidből! Egyes tanulmányok szerint a hangos, legalább 120 BPM (ütem/perc) sebességű zenék segítik tartani ill. növelni a mozgás ütemét. Legyen akár hip-hop, pop vagy a most divatos latinos zenék, a gyorsabbakból kiváló motiváló válogatás lehet.
  3. Lehet, hogy meglepő, de a takarítás előtt is érdemes egy kicsit bemelegíteni, sőt az “igazi” edzéshez hasonlóan a megfelelő, kényelmes ruházatot magadra ölteni. Néhány mozzanatnál jobban oda kellene figyelnünk, hogy megfelelő lábbelit viseljünk a takarítás közbeni balesetek elkerülése végett.
  4. Porszívózd ki az egész házat/lakást, de különösen figyelj oda arra, hogy az érintett izmok (has és comb izmai) jobban meg legyenek feszítve! Több kalóriát égethetsz el, ha közben 10-10 másodperces váltásokkal kitöréseket végzel előre.
  5. A felseprés és a felmosás értelemszerűen a vállak és a felkarok izmainak formálására használhatóak ki. Itt arra kell figyelni, hogy mindkét oldaladra ugyanannyit dolgozz. Ha az egyik oldalad sokkal dominánsabb, az egyenlőtlenségek kialakulásához és megerőltetéshez vezethet.
  6. Még mosogatás közben is formálhatod lábaidat: állj csípőszéles terpeszbe és emelkedj lassan lábujjhegyre, tartsd meg 10 másodpercig, majd ereszkedj vissza. 10-es ismétlés számmal 2-3 szériát csinálj meg, a sorozatok között tarts 1-1 perc pihenőt.
  7. A karod izmai tovább formálhatóak ablaktisztítással, csak figyelj a külső hőmérsékletre, mert a túl hideg levegő és víz ártanak az ízületeknek. Mindkét kezeddel végezd a körkörös kézmozdulatokat az ablaktábla tisztítása során! A hát izmaiban is érezhetsz majd izomlázat, ha jól dolgoztál.
  8. Használd ki a lakótérben található lépcsőket! Ha nem több szintes családi házban élsz, akkor a lépcsőházi lépcső takarítását érdemes gyakrabban bevállalni, no meg lift helyett rászokni a lépcsőzésre. A farizmaid hálásak lesznek érte, mivel a fel-le lépcsőzés nagyszerűen formázza azokat.
  9. Amikor pedig a padlóról pakolsz, ne a derekadból hajolj! Ez a mozdulat könnyen lehet káros is a hátizmok számára, de szerencsére kiváltható a guggolással, ami ugyancsak a fenék izmait formálja. Ha igazán elszánt vagy a mosógépet guggolások közben is megpakolhatod ruhákkal. Kosár a földön, te pedig a fal mentén, annak háttal. Már csak azt kell eldöntened, hogy hányasával teszed a szennyest a gépbe. :)

Forrás: wikihow.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?