2017.12.02. 16:38:10 11763 368

No lift, no gift? Avagy két legyet egy csapásra: alakformálás takarítással!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az év többi időszakában is elég nehéz időt szakítaniuk a testmozgásra nekünk, elfoglalt háziasszonyoknak, hát még az ünnepi készülődés közepette! Egy amerikai filmből szállóigévé váló edzőtermi kifejezést - “no lift, no gift” (súlyzózás nélkül nincs ajándék) - kölcsön véve inspirálódtunk.

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

Mit is csinál a legtöbb családanya a maratoni vendégvárást megelőzőleg? Süt, főz, takarít. A takarítás amúgy is heti több óránkat kiteszi, és teljes erőbedobás mellett egy átmozgató tornával is felér:

  1. Figyelj arra, hogy az aerobic foglalkozásnak beillő takarítási hadművelet alkalmanként min. 30 percet tegyen ki, mivel csak ekkor kezdi el rendesen edzeni a tüdődet és a szívedet.
  2. A minimális idő betartásához készíts lejátszási listát kedvenc pörgős zenéidből! Egyes tanulmányok szerint a hangos, legalább 120 BPM (ütem/perc) sebességű zenék segítik tartani ill. növelni a mozgás ütemét. Legyen akár hip-hop, pop vagy a most divatos latinos zenék, a gyorsabbakból kiváló motiváló válogatás lehet.
  3. Lehet, hogy meglepő, de a takarítás előtt is érdemes egy kicsit bemelegíteni, sőt az “igazi” edzéshez hasonlóan a megfelelő, kényelmes ruházatot magadra ölteni. Néhány mozzanatnál jobban oda kellene figyelnünk, hogy megfelelő lábbelit viseljünk a takarítás közbeni balesetek elkerülése végett.
  4. Porszívózd ki az egész házat/lakást, de különösen figyelj oda arra, hogy az érintett izmok (has és comb izmai) jobban meg legyenek feszítve! Több kalóriát égethetsz el, ha közben 10-10 másodperces váltásokkal kitöréseket végzel előre.
  5. A felseprés és a felmosás értelemszerűen a vállak és a felkarok izmainak formálására használhatóak ki. Itt arra kell figyelni, hogy mindkét oldaladra ugyanannyit dolgozz. Ha az egyik oldalad sokkal dominánsabb, az egyenlőtlenségek kialakulásához és megerőltetéshez vezethet.
  6. Még mosogatás közben is formálhatod lábaidat: állj csípőszéles terpeszbe és emelkedj lassan lábujjhegyre, tartsd meg 10 másodpercig, majd ereszkedj vissza. 10-es ismétlés számmal 2-3 szériát csinálj meg, a sorozatok között tarts 1-1 perc pihenőt.
  7. A karod izmai tovább formálhatóak ablaktisztítással, csak figyelj a külső hőmérsékletre, mert a túl hideg levegő és víz ártanak az ízületeknek. Mindkét kezeddel végezd a körkörös kézmozdulatokat az ablaktábla tisztítása során! A hát izmaiban is érezhetsz majd izomlázat, ha jól dolgoztál.
  8. Használd ki a lakótérben található lépcsőket! Ha nem több szintes családi házban élsz, akkor a lépcsőházi lépcső takarítását érdemes gyakrabban bevállalni, no meg lift helyett rászokni a lépcsőzésre. A farizmaid hálásak lesznek érte, mivel a fel-le lépcsőzés nagyszerűen formázza azokat.
  9. Amikor pedig a padlóról pakolsz, ne a derekadból hajolj! Ez a mozdulat könnyen lehet káros is a hátizmok számára, de szerencsére kiváltható a guggolással, ami ugyancsak a fenék izmait formálja. Ha igazán elszánt vagy a mosógépet guggolások közben is megpakolhatod ruhákkal. Kosár a földön, te pedig a fal mentén, annak háttal. Már csak azt kell eldöntened, hogy hányasával teszed a szennyest a gépbe. :)

Forrás: wikihow.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!