2024.05.24. 12:33:45 6147 224

Nem tudod, mi legyen a mai menü? Nekünk van néhány tippünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a főzni, sütni, konyhában forgolódni szeretők is kifogynak olykor-olykor a menü ötletekből. Ilyenkor nehéz rálelni azokra a receptekre, melyek a család minden tagja számára megfelelőnek bizonyulhatnak. Tovább nehezedik a kör, ha megcsörren a telefon, és számíthatunk arra, hogy az asztaltársaság bővülni fog. Amennyiben hasonló helyzetben vagy, igyekszünk néhány receptötlettel megkönnyíteni a dolgodat.

Főzésre fel! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzésre fel!

Készíts brokkolikrémlevest házi krutonnal

A leves hozzávalói: 1 nagyobb fej brokkoli, 1 közepes vöröshagyma (felkockázva), 1 krumpli (ugyancsak felkockázva), 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál vaj, 1 liter zöldségalaplé (amennyiben nincs, helyettesítheted leveskockával is), 50 ml főzőtejszín, az ízesítéshez só, bors és szerecsendió (ez utóbbit ízlés szerint add hozzá).

A kruton hozzávalói pedig a következők: száraz kiflikarikák (ezt nyugodtan kiválthatod zsemlekockával vagy kenyérkockával is akár), 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 1 szál rozmaring, egy kevés vágott petrezselyemzöld, 5 dkg felkockázott bacon.

Az elkészítés: a vajat helyezd egy fazékba, olvaszd fel, majd párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát benne. A brokkolit szedd rózsákra, a krumplit kockázd fel és tedd az üvegesre párolt hagyma és fokhagyma tetejére, ahol körülbelül 10 percig párold. Ezt követően öntsd fel a zöldségalaplével és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Hagyd 20 percig főni, majd amikor kész, botmixer segítségével dolgozd simára a levest. Amikor szép sima lett, akkor egy kis ideig még helyezd vissza a tűzhelyre, és folyamatos kevergetés közben öntsd hozzá a tejszínt. Hagyd, hogy összeforrjon. A kruton elkészítése is pofonegyszerű lesz, ugyanis nem lesz más dolgod, minthogy a kifli-/zsemle- vagy kenyérkockákat beledobod egy serpenyőbe, amit meglocsolsz olívaolajjal, mellé adod a rozmaringágat és egy gerezd fokhagymát, a petrezselymet és a felkockázott bacont is, majd mindent aranybarnára pirítasz.

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rakott krumplis lepénykék

A hozzávalókból nagyjából 18-20 darab lepényke fog kijönni: 80 dkg héjában főtt krumpli (amit át kell törni), 25 dkg liszt, 10 dkg fejes káposzta, 2 tojás, 2 evőkanál olaj és még egy kevés a sütéshez is, só és bors. A lepények tetejére még szükséged lesz: 1 főtt tojásra, 5 dkg gombára és ugyanennyi kolbászra (javasolt a parasztkolbász), valamint sonkára, továbbá 1 evőkanál reszelt sajtra, 1 dl tejfölre.

Az elkészítés módja: a fejes káposztát reszeld le és kicsit sózd meg, majd hagyd állni 15 percig. Ezután nyomkodd ki és a 2 kanálnyi felmelegített olajon alaposan pirítsd le. Az így megpirított káposztát keverd össze a főtt és áttört krumplival, majd add hozzá a lisztet, a tojásokat és a sót is. Jól gyúrd össze, majd lisztezett kézzel formázz belőlük 18-20 kis gombócot. A gombócokat lapítsd el, és kevés olajon mindkét oldalát 2-2 percig süsd meg és helyezd azokat egy tepsire. Ezután szeleteld fel a gombát és a cukkinit, kevés olajon körülbelül 3 perc alatt pirítsd le, majd sózd és borsozd. A tepsire helyezett lepénykék tetejére tetszés szerinti mennyiségben helyezz karikára vágott kolbászt, főtt szeletelt tojást, gombát, cukkinit, sonkát, a legvégén pedig a tejfelről és a sajtról se feledkezz meg. 200 fokos sütőben körülbelül 8 perc alatt süsd meg. Az így elkészült ételed melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Villámgyors zabpelyhes desszert

Kelleni fog: 4 púpozott ek zabpehely, 1,5 dl tej, 2 pohár bármilyen ízű joghurt, 3 ek sovány túró, 3 ek sárgabaracklekvár. A zabpehelyből és a tejből készíts zabkását – sűrűre főzd. Hűtsd 3 percig. Közben az egyik joghurtot keverd el túróval, a másikat pedig a kihűlt zabkásával. A poharak aljába oszd el a zabkása masszát, az 1-1 ek lekvárt, majd a joghurtos túrót. Díszítsd tejszínhabbal, csokidarával és citromszeletekkel. Fogyaszd jó étvággyal!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...