2019.07.14. 13:18:59 10004 295

Nem megy a fogyás? – Ez a 3+1 reggeli rituálé segíthet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem hiába tartják úgy, hogy a bikinialakért már télen el kell kezdenünk megdolgozni. Vagyis, inkább fogalmazzunk úgy, hogy vannak időszakok, amikor is az egészséges testért kicsit nehezebb megdolgozni, mint egyébként. Ilyen időszak mondjuk a nyár. És ilyenek a reggelek is.

Ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ébredés

Legyen téli, nyári, őszi, vagy tavaszi reggel, lehetnek olyan szokásaink, amik miatt saját magunk vagyunk a fogyásunk akadálya. Te melyik reggeli „bakit” követed el rendszeresen?

Reggeli sötétség

Tanulmányok szerint, aki reggel mellőzi a természetes fényt, azaz inkább lámpafényben készülődik reggelente, az rendelkezhet némi túlsúllyal, vagy küzdhet a kilókkal. Ennek oka, hogy a természetes fény hiányában nem, vagy nehezebben indulnak be bizonyos folyamatok.

Te is méred magad minden nap?

Ugyan én személy szerint nem vagyok híve a minden napos méricskélésnek, tanulmányok szerint a rendszeres mérlegre állás is lehet a tartós fogyás kulcsa. Ám ezt célszerű a reggeli, ébredés utáni időszakban mérni, amikor is a valódi súlyunkat láthatjuk vissza a mérleg kijelzőjén.

Nálad is kimarad?

Bizony, bizony, a reggeli! Ami az egyik legfontosabb étkezésünk lehet, tudjuk ezt több tanulmányból, no és persze filmből is.:-) Állj meg otthon reggel egy pár percre, ülj le és egyél valamit! Ezzel beindulnak az emésztési folyamatok a testedben, energiát kap a szervezeted, szóval, indulhat a nap!

Lustizás? Beleférhet, de…

… nem minden nap! A „túlalvás” legalább annyit árthat szervezetünknek, mint az alváshiány. Találd meg az egyensúlyt, és aludd magad egészségesre!

Ötlet: madame.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?