2019.07.14. 13:18:59 10008 295

Nem megy a fogyás? – Ez a 3+1 reggeli rituálé segíthet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem hiába tartják úgy, hogy a bikinialakért már télen el kell kezdenünk megdolgozni. Vagyis, inkább fogalmazzunk úgy, hogy vannak időszakok, amikor is az egészséges testért kicsit nehezebb megdolgozni, mint egyébként. Ilyen időszak mondjuk a nyár. És ilyenek a reggelek is.

Ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ébredés

Legyen téli, nyári, őszi, vagy tavaszi reggel, lehetnek olyan szokásaink, amik miatt saját magunk vagyunk a fogyásunk akadálya. Te melyik reggeli „bakit” követed el rendszeresen?

Reggeli sötétség

Tanulmányok szerint, aki reggel mellőzi a természetes fényt, azaz inkább lámpafényben készülődik reggelente, az rendelkezhet némi túlsúllyal, vagy küzdhet a kilókkal. Ennek oka, hogy a természetes fény hiányában nem, vagy nehezebben indulnak be bizonyos folyamatok.

Te is méred magad minden nap?

Ugyan én személy szerint nem vagyok híve a minden napos méricskélésnek, tanulmányok szerint a rendszeres mérlegre állás is lehet a tartós fogyás kulcsa. Ám ezt célszerű a reggeli, ébredés utáni időszakban mérni, amikor is a valódi súlyunkat láthatjuk vissza a mérleg kijelzőjén.

Nálad is kimarad?

Bizony, bizony, a reggeli! Ami az egyik legfontosabb étkezésünk lehet, tudjuk ezt több tanulmányból, no és persze filmből is.:-) Állj meg otthon reggel egy pár percre, ülj le és egyél valamit! Ezzel beindulnak az emésztési folyamatok a testedben, energiát kap a szervezeted, szóval, indulhat a nap!

Lustizás? Beleférhet, de…

… nem minden nap! A „túlalvás” legalább annyit árthat szervezetünknek, mint az alváshiány. Találd meg az egyensúlyt, és aludd magad egészségesre!

Ötlet: madame.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.