2023.02.05. 14:30:04 7774 290

Neked melyik a kedvenced? – Fánkok, amiket imádunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a farsang, sok helyen tényleg áll a bál, vagyis színes jelmezekbe bújva mulat öreg és fiatal, kicsi és nagy. És persze, sül a fánk, amit szintén boldogan fogyaszt el minden generáció. Farsang tájékán a szalagos dívik, de azért nem vetjük meg az „egyéb” fánkokat sem. Ugye?

Fánk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fánk

Neked van abszolút kedvenced, vagy bármelyik jöhet az alább felsoroltak közül? Figyelem, a lentiek éhgyomorra történő olvasása nem várt következményekkel járhat!:-)

Mindenki kedvence: a szalagos

Senkinek sem kell bemutatni, farsangkor szinte kötelező megsütni. Lehet próbálkozni mindenféle lisztes, mentes verzióval, de legyünk őszinték: szalagos fánkból a hagyományos a legfinomabb! Nálunk ezt a receptet találod hozzá, úgyhogy ki ne hagyd idén!

Ami nem maradhat ki: a csöröge

Friss, ropogós, tényleg csörgős-zörgős fánkféle, aminek az elkészítését kár lenne kihagyni. Porcukorral meghintve, lekvárral „megöntözve” tuti befutó. Ha egy szuper receptet szeretnél, mi tudunk Neked ajánlani egyet!:-)

A „soha meg nem unós”: a túrós

Ha a kívül ropogós, belül omlós, egyszerűen és gyorsan elkészíthető verziót választanád, már ami a fánkokat illeti, a túrófánkot Neked találták ki! Ha híján vagy a jó túrófánk recepteknek ezt a végtelenül egyszerű, ám annál finomabb verziót tudjuk a figyelmedbe ajánlani.

Az elegáns: az Ekler

Habkönnyű tészta, krémes töltelék nem kevés tejszínhabbal megbolondítva, csak a teljesség kedvéért pedig némi csokimáz a tetejére. Nem éppen diétás édesség, de legalább nagyon-nagyon finom! De ki gondol még ilyenkor a nyári „bícsbádira”…?:-)

A nosztalgiára késztető: a képviselő

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez a fánk szinte egyet jelent a gyermekkori családi találkozókkal. Nagymamám készített mindig, epres vagy vaníliás krémmel. Szigorúan ebéd után kerültek elő a finom falatok, mi, gyerekek pedig szinte beleptük a csinos kis fánkokkal megpakolt tálcát, hogy minél előbb megszabadíthassuk azokat a kalapjuktól, és íztesztnek vethessük alá az az alatt megbúvó finom krémet. A töltelék kinyalogatása után legszívesebben repültünk volna rá a következőre, de – főként a minket körülvevő szigorú tekintetek miatt:-) – inkább előtte még elnyámmogtuk az amúgy nagyon finom tésztát is. Ha kipróbálnád, hogy a Te gyerekeid, unokáid körében mennyire lesz népszerű ez a fánk, itt egy szuper recept.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...