2019.01.19. 17:44:44 11665 374

Képviselőfánk, a fánkok királynője
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha keringőzik a kanál, és csárdást jár a habverő, akkor bizony itt a farsang s áll a bál, szóval jöhet a fánk is. A fánkok királynője pedig egyértelműen a képviselőfánk. Itt is van hozzá egy remek recept!

Képviselőfánk | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Képviselőfánk | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Képviselőfánk recept

Tészta hozzávalói:

  • 12,5 dkg liszt
  • 1,25 dl víz
  • 5 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 0,5 mk sütőpor

A vizet a csipet sóval és a margarinnal felforralni, majd hozzáadni a lisztet és alaposan összekeverni. Pár percig kevergetve addig pirítani a tésztát, még teljesen elválik az edény falától. (folyamatosan keverni kell, nem fog leégni!!!)

Ezután levenni a tűzről, hozzáadni egy egész tojást, majd jól összekeverni. Ezután hozzáadni a második tojást, és úgy is jól összekeverni. Végül a harmadik tojást felütni egy tálba, és hozzákeverni a sütőport, majd szintén a masszához keverni. Pár perc alatt, szép simára keverni a tésztát.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral. A tésztából vizes kézzel diónyi golyókat formálni, majd távolabb egymástól ráhelyezni a sütőpapírra. (sütés közben alaposan megfognak nőni)

A sütőbe egy kisebb edénybe vizet tenni, majd előmelegíteni. Ezután az előmelegített kb. 200 fokos sütőbe behelyezni a tepsit, majd pár perc alatt, szép aranybarnára sütni a fánkokat. Amikor már szépen megsültek, a gázt elzárni, a sütőajtót résnyire kinyitni, és így hagyni kihűlni a tésztát. (én amikor már csak langyos volt a sütő, akkor teljesen kinyitottam az ajtaját)

Krém:

  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 20-25 dk cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 6 db tojás

  • 5 dl Hulala (v habtejszín) krém tetejére

A tojások sárgáját egy tálba tenni, majd a fele mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral, és egy kevés tejjel simára keverni. Ezután egyesével hozzáadni a pudingport, és addig keverni hogy sima állagú legyen.

A maradék tejet, a maradék cukorral feltenni forrni, majd állandó keverés mellett hozzákeverni a pudingos keveréket. Kevergetve pár perc alatt sűrű masszává főzni.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a forró masszához keverni. Ezután a masszát kihűteni.

A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni.

A kihűlt fánkok tetejét levágni, majd a pudingos krémmel megtölteni. Tetejére rákanalazni (v. habkinyomóval rányomni) a felvert tejszínhabot. Végül visszahelyezni a levágott kis tésztalapot, majd a tetejét porcukorral megszórni.

A fánkokat csak tálalás előtt ajánlott megtölteni, mert különben a krémtől elázik a tészta.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.