2018.02.19. 13:49:37 13890 412

Ne dobd ki, inkább mentsd meg a foltos ruhádat! - DIY ötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenkivel előfordul párszor az életben, hogy hiába minden elővigyázatosság, mégis folt kerül a ruhára. Még bosszantóbb az eset, ha épp a kedvenc ruhád esik egy kimoshatatlan szennyeződés áldozatául. De ne hajítsd a tűzre a pórul járt darabot, inkább próbáld meg elfedni okos módon a pecsétnyomot.

Makacs zsírfolt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Makacs zsírfolt

1. Színezd újra!

Amennyiben a szennyeződés - ecet vagy maró hatású tisztítószer - kiszedi a ruha színét, egy kis kreativitással eltűntethető a folt. Használhatsz színben passzoló ruhafestéket, de léteznek direkt ruhák anyagára való filctollak is, amelyekkel visszaadhatod a ruha eredeti színét.

2. Fedd el!

Ha a folt nem túl nagy kiterjedésű, és tényleg semmivel sem tűnik el, akkor a ruha szabásához és stílusához illő díszítéssel eltakarhatod az éktelenkedést. Gyöngyök, strasszok, hímzések, más textúrák és gombok is szóba jöhetnek. Sőt, a netről számos mintájú, rávasalható matricát is rendelhetsz. Amennyiben szerencséd van, akkor a folt egy brossal vagy mókás kitűzővel is palástolható lehet.

3. Készíts műalkotást!

Tekints a megoldandó problémára másként: Fehér ing, mint festővászon? Miért is ne? A kreatív boltokban könnyedén beszerezhetsz ehhez a feladathoz való festéket és ecsetet. A ruhamentő akció így tökéletes kikapcsolódássá válhat.

Nem barátod az ecset? Szövetre való spray és egy tuti sablon, ezekkel új dizájnt adhatsz a lepecsételt ruhának.

Hallottál már a patchworkről, azaz a foltvarrásról? Ha összegyűjtöd a már nem használatos ruhákat, szuper takarót is alkothatsz.

4. Fehérítsd!

Amennyiben színes szövet fakult meg, használhatsz fehérítőtollat, hogy a sötét szöveten egyedi díszítést hozz létre a folt helyén és körül. De akár batikolhatsz is, ha már akadt egy fura folt azon a felsőn!

5. Dolgozd át!

Ha egyik korábbi megoldást sem találod járhatónak, fogj valami még kreatívabba. Átdolgozhatod divatosan a ruhát a foltos részt kivágva és új anyagot bepótolva úgy, mintha eredetileg is ilyen izgalmas lett volna. Vagy teljesen át is szabhatod azt! Pl. nadrágból szoknya lehet, szoknyából pedig nadrág.

És még egy praktika: Nemcsak a hajadra jó! - Száraz samponnal a foltok ellen

Forrás: thebalance.com/hide-stains-on-clothing-1387956

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...