2021.10.31. 14:23:08 7890 267

Ne csak faragd! – Kend a tököt a kenyeredre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron, ősz elején már túlvagyunk a nagy befőzési hercehurcán, úgyhogy így ősszel már csak a csemegézés, esetleg az „örömmunka” marad. Vagyis, ha van még kedvünk a „befőzőcskéhez”, még bőven megvan a lehetőségünk, hogy mindenféle különlegesség kerüljön az asztalunkra a téli hónapokban. Mondjuk, sütőtöklekvár!

Finom sütőtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom sütőtök

Egy bögre meleg kakaó, vagy gőzölgő kávé mellé nincs is finomabb, mint egy ropogós pirítós, finom lekvárral megkenve. Készüljön, mondjuk sütőtökből ez a lekvár, némi kókusztejjel megbolondítva!

Kókusztejes sütőtöklekvár

A hozzávalók:

  • 25 dkg kókusztej

  • 50 dkg 2:1-es befőzőcukor

  • 50 dkg hokkaido tök

  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé (esetleg ehelyett 5 dkg citromsav)

Pucold meg a tököt, magját távolítsd el, majd vágd kockákra. Tedd egy edénybe, mehet hozzá a kókusztej és a cukor, majd alacsony hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett forrald fel. Alacsony lángon hagyd főni. Add hozzá a „savanyítót”, vagyis a citromsavat- vagy levet, és addig főzd az egészet, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha kész, pürésítsd az egészet, majd szitán nyomkodd át! A szokásos módon kanalazd üvegekbe, 5 percig tartsd az üveget fejjel lefelé, majd hagyd kihűlni és már mehet is a lekvár száraz, hűvös helyre, vagy éppen a kenyeredre.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...