2015.11.28. 10:55:49 12246 347

Miért egyél csokit? Hát ezért! – 5 okot adunk rá
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gombóc Artúrok és Gombóc „Artúrinák”, figyelem! Ha eddig bűntudatod éreztetek néhány kocka/fél tábla/egy tábla csoki boldog bemajszolása közben, vagyis inkább után, most minden okotok meglesz az örömre! 5 indokot is tudunk, miért is jó, mit jó, szinte kötelező csokit enni.

Csoki:-) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csoki:-)

Bár a többségnek egynél több indok nem nagyon kell, bőven beéri azzal, hogy „Jajj, de finom!”. De biztonság kedvéért nem árt végigolvasni az alábbi kis szösszenetet, ha ez az egy ok nem nyújtana kellő motivációt.

1. Egyél csokit a boldogságért

Az étcsoki tanulmányok szerint jó hatással van a koleszterinre, illetve kihat a szerotonin- és endorfinszintünkre az agyban. Vagyis, jó hatással van a hangulatunkra.

2. Kedvező flavonoidok

Tudtad, hogy egy tábla étcsoki ötször annyi flavonoidot tartalmaz, mint egy alma? A flavonoidok egész testünkre kihatnak, illetve támogatja a vénák és artériák ellenállóképességét. Csökkentik a szív megbetegedésének esélyeit is. Ám ehhez nem mindegy, milyen csokit eszünk, fontos, hogy minimum 65 %-os kakaótartalommal bírjon a finomság.

3. Viszlát, farkaséhség!

Mivel a fent már említett flavonoidok az inzulinszintünkre is pozitív hatással vannak, így segítségével a farkaséhség is elkerülhető.

4. Apró segítség a (nagy) bajban

Bizony, megesik, hogy akkor jön ránk a hasmenés, amikor nem nagyon kellene. Ilyenkor jól jöhet egy viszonylag magas kakaótartalommal bíró csoki, melynek fogyasztása megfogja a kissé híg székletet.

5. Egy kis plusz mindig jól jöhet!:-)

Az étcsoki majdnem olyan pozitívan hat az immunrendszerünkre, mint a különböző gyümölcslevek. Már napi egy darabka csokoládé csökkentheti a szélütés és a szívinfarktus kockázatát.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...