2018.06.16. 17:48:45 7236 241

Mi van, ha nem jön az ihlet? – Hát ez…:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha kreatív területen dolgozol, biztos, hogy szinte mindig szükség van új, friss, ropogós ötletekre Tőled. De azt hiszem, a mindennapokban is szükségünk van a kreativitásunkra, akár a napi rutint próbáljuk tartani egy igen-igen makacs 2 éves társaságában, vagy éppen a heti menüt igyekszünk kigondolni.

Ihlet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ihlet

Igen ám, de előfordul, hogy hiába törjük a kobakunk, egyszerűen nem jut az eszünkbe semmi jó, semmi ötletes, semmi üdítő. Mit tehetünk ilyenkor?

Ha például munkáról van szó, akkor mondjuk, elkezdünk arról írni, hogy mit tehetünk, ha a múzsa messziről elkerül minket, no, meg a homlokunkat is.:-) A viccet félre téve, bármilyen helyzetben hagyott is el minket a kreativitásunk, remélhetőleg ezek a tippek segítenek!

Irány a levegő!

Ha megteheted, sétálj egy nagyot. Vagy legalább csak egy pár lépést tegyél, mondjuk az erkélyig, teraszig, és szippants néhányat a friss levegőből! Esetleg ha van egy vagy több jól bevált légzéstechnikád, ne légy rest bevetni azt is!

A zene mindenre gyógyír!

És tényleg! Hallgasd meg egy vagy több kedvenc dalodat, és meglásd, hamarosan jön az új ötlet!

Mozdulj meg!

Ha nem azonnal van szükséged a kreativitásodra, akkor húzz sportcipőt, és irány sportolni! Futás, bicaj, vagy egy izzasztó alakformáló óra – az agyad kikapcsol, de legalábbis elterelődnek a gondolataid az adott „problémáról”, és a mozgás után könnyebben megy majd az ötletelés.

Legalább meglesz a vacsora/ebéd, vagy egy fincsi desszert!

Szintén nagyon jó gondolatelterelő lehet, ha összedobsz valami finomságot a konyhában. Meglehet, már az első kavarásnál jön egy jó ötlet, amire addig vártál! De van, hogy az is elég, ha elmosogatsz, vagy elpakolod a tiszta edényeket. A lényeg, hogy egy kicsit másfelé terelődjenek a gondolataid!

Csevegj!

Régóta lógsz egy e-maillel az egyik barátnődnek, rég nem látott ismerősödnek? Akkor ideje bepótolni ezt az elmaradást! Kapcsold ki az agyad pár percre, fél órácskára, ápold a barátságaid! Persze, ne csak ilyenkor!

Van kutyusod?

Ha igen, akkor ő aztán biztos értékelni fogja, hogy a munkát, egyéb tevékenységet megszakítva játszol vele egyet, vagy csak egy kicsit dédelgeted! Talán épp játék, dögönyözés közben csókol majd homlokon a múzsa!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...