2019.06.28. 13:20:30 13651 359

Megunt ruhák sorsa - kuka helyett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fogyasztói társadalom egyre erősebb virágzásának köszönhetően folyamatosan válnak teljesen jó állapotú ruhák fölöslegessé. Van, hogy már nem tetszik, előfordul, hogy kiment a divatból, vagy már nem áll jól, esetleg nem férünk bele. Néhanapján olyan is előfordul, hogy egy szerencsétlen eset kapcsán kilyukad, végleg foltos lesz, vagy szanaszét hordtuk és kikopik. Nem tudod mit kezdj a kiszortírozott ruháiddal, hogy ne csak a biológiai lábnyomod növeljék? Olvass tovább, mutatunk szuper alternatívákat a felhasználásukra!

Varrás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Varrás

Ami még tökéletes

Kihíztad, kifogytad, nem hordtad? Majd hordja más! Vannak weboldalak, facebook csoportok, amik könnyű és gyors megoldást kínálnak a használt ruha adás-vételre, ilyen formán egyhelyre húzva a kínálati és keresleti oldalt. Helyi csoportokban (például a városod keres-kínál facebook közösségében) érdemes próbálkozni, illetve vannak olyan fórumok, például a Boltkórosok csoport, ahol országos szinten megy aktívan az adás-vétel, csere. Fontos! Itt elsősorban jó állapotú és divatosabb darabokat van lehetőséged eladni, a többire nem igen lesz kereslet. Ha a személyes megoldásokban hiszel is vannak lehetőségek; szervezz a barátnőkkel garázsvásárt, ahol nem csak ruhák találhatnak gazdára! Jó előre hirdesd meg ahol csak tudod, tegyél fel a netre is egy-két képet az eladásra kínált holmikról és csináljatok a házi piacozásból egy jó bulit!

Ennek családiasabb alternatívája, ha barátnőkkel jöttök össze egy csere-partira, ahol mindenki 1-1 zsák megunt ruhával érkezik és indulhat a szabadrablás. Rögtön egymás véleményét is kikérhetitek egy-egy felpróbált darabról és olyan ruhákra is szert tehettek, amiket magatoktól nem vettetek volna le a polcról egy üzletben, pedig jól áll.

Egyszerű, gyors, kedves

Nem akarsz, nem tudsz időt fordítani a fenti megoldásokra? Adományozz! Cseriti boltok, szeretet szolgálat, egyházi segítő körök egyaránt szívesen fogadnak adományokat. Tisztán és hordható állapotban ajánld fel nekik, érdeklődd meg, hogy miként és hogyan tudod eljuttatni hozzájuk. Mindig akad olyan, aki örül annak, ami neked már útban van!

Amit tovább már nem adnál…

Abból is készülhet még valami hasznos! Pinteresten, kreatív magazinokban számtalan ötletet és elkészítési leírást találsz, YouTube-on pedig videók állnak rendelkezésedre. Kedvenc mintás pólódból párnahuzat, pulóverből cica/kutya fekhely, megunt farmerekből strapabíró hintaágy párna készülhet. Lehet a gyerekeknek egy új plüssállat vagy matatókönyv (ehhez a zipzáras holmik különösen jók) vagy házilag készült utazó társasjáték.

Semmi nem fölösleges!

Ami már tényleg rongy állapotú, azt használjuk is annak! A jobb nedvszívó, puha darabokat a háztartásban is hasznosíthatjuk: nem kell aránytalanul drágán portörlőket vennünk. Daraboljuk praktikus méretűre a kiszanált ruhákat – ez azért is hasznos, mert egyértelműsíti a család minden tagjának, hogy az már rongy – és gyűjtsük egy helyre. Például a szennyestartóra akasztott textil szatyorba. Használat után pedig mehet a mosógépbe vagy a kukába!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...