2018.08.12. 10:57:31 9714 296

Még mindig tombol a nyár! – És vele együtt a szandálos, papucsos időszak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan már a forró évszak utolsó hónapját tapossuk, azért ne temessük még a nyarat: még előttünk áll jó néhány hét, néhány meleg nyári este, forró nyári nap. És még sokszor magunkra ölthetjük kedvenc nyári szettünket. A tökéletes kombinációhoz persze tökéletes lábbeli is dukál, így nyáron tökéletesen ápolt lábakkal.

Lábfürdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lábfürdő

Ám ahogy télen a „bezártság”, nyáron a meleg, a folyamatos „levegőzés” is megviselheti a lábfejünket. Kiszárad, a nem mindig kényelmes szandi, nyári cipőcske, papucs feltöri, a sarok bőre érdessé válik. Ilyenkor jönnek jól a mentőötletek, gyors pakolások formájában.

Ennél egyszerűbb nem is létezik!

Csupán két hozzávaló kell, hogy lábaid újra régi fényükben tündököljenek! Vágy egy érett, akár extrém érett banánt, nyomkodd össze egy villával, tegyél hozzá némi olívaolajat és masszírozd át vele a lábfejed száraz részeit. Hagyd hatni 15 percig, majd mosd le alaposan.

Ha szereted a hagymát!

Kicsit szagosabb megoldás a most következő, úgyhogy inkább akkor alkalmazd, amikor másnap nincs jelenésed. Ehhez kell 2 evőkanál olívaolaj, fél hagyma, 1 evőkanál só, amit alaposan keverj össze (a hagymát természetesen vágd fel apró kockákra), majd finoman masszírozz be a lábfejeidbe. Ha megvagy, tekerd körbe őket egy-egy törölközővel, és hagyd így egy órán keresztül. Ne felejtsd el magad mellé készíteni a legszükségesebbeket: innivaló, a kedvenc könyved, magazinod, hogy teljes legyen az ellazulás 1 órán keresztül. Ha letelt a 60 perc, alaposan öblítsd le a „lábápolót”.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!