2018.04.21. 20:51:12 11130 345

Még mindig messze az álomalak? – Ez is akadálya lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg egyesek boldogan feszítenek a tükör előtt, addig Te még mindig azért küzdesz, hogy az utolsó néhány kiló is leolvadjon rólad végre? Igen, tudjuk, hogy azt a legnehezebb lefaragni, valamiért görcsösen ragaszkodnak hozzánk. De lehet, ezért Te is ludas vagy ám…

Diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta

Megeshet, csak néhány apróságon kellene változtatnod, és máris mást mutatna a mérleg nyelve…

Neked is állandóan ez jár a fejedben?

Ha diétázol, akkor biztos, hogy egész álló nap azon jár az agyad, hogy mit NEM ehetsz. Sőt, általában a környezeted is ezzel traktálod. Próbálj meg gyors fogyókúrák helyett inkább életmódot váltani, egészséges fogásokat készíteni magadnak, vagy azt választani az étlapról. És persze, nem baj, ha megosztod mindezt a családdal, barátokkal, kollégákkal. De biztos, hogy minden nap ezt kell hallgatniuk?

Biztos, hogy a megfelelő mozgást választottad?

Te nem jársz súlyzós edzésre, mert nem akarsz izompacsirta lenni. Vagy éppen fordítva, nem választasz olyan sportot, ami az erőnléteden javítana, mert szép, izmos alakot szeretnél. Ha lehet, inkább válassz egy ilyet, egy olyat, mert mindkettőre szükséged lehet, ha szeretnéd elérni a legjobb formádat.

Másokhoz képest szeretnél jól kinézni?

Vagy esetleg magadhoz képest? A fő cél talán ez kellene, hogy legyen! Ne hasonlítgasd magad sztárokhoz, barátokhoz, rokonokhoz, szomszédhoz, csakis saját magadhoz! Te így vagy egyedi, a Te alakod így jó, ahogy van, hozd ki magadból a legtöbbet magadhoz képest!

Ne mindig az édesség legyen a jutalom!

Hm, végre megint leugrott 1 vagy 2 kilócska! De szuper! Akkor a hétvégén jöhet egy kis cukorbomba? Csokikát, sütikék és társaik! És ha most valami egészen mással jutalmaznád magad? Ami miatt mondjuk nem vész kárba az a leadott néhány kiló? Egy új ruha, cipő, táska, vagy egy masszázs? Ugye, hogy kellemesebb?

Az a fránya alvás…

Igen, van, hogy az ember nem tud annyit aludni, amennyit szeretne. Mert sok a munka a munkahelyen, otthon, beteg a gyerkőc, és még egyéb okok. De ha azért nem fekszel le időben, mert „Jajj, végig kell néznem ezt a filmet, igaz már 100-szor láttam, de olyan jó!”. Vagy, mert „No, még gyorsan ránézek a telefonomra, meg még ezt a pár cikket elolvasom!” és már megint éjfél, meg mindjárt reggel, és ma sem aludtad ki magad. Szóval, ha teheted, aludj, pihenj, a szervezeted csakis így tud rendesen méregteleníteni, regenerálódni. Sőt, akár kalóriát is égethetsz így, 70 kilókalóriát óránként.

Kerüld a reggeli félhomályt!

Nem szereted, amit reggel öltözködés közben a tükörben látsz? Villany le, egy szolid kis félhomály bőven elég, hogy magadra aggasd az aznapi szerelésed! Arra talán elég, de ahhoz, hogy az anyagcseréd, így a kalóriaégetés beinduljon, elég kevéske! Szóval, redőny fel, sötétítő el, és élvezd a napsütést már kora reggeltől!

Ne így indítsd a reggelt!

Az első mozdulatod, mindjárt ébredés után, hogy felhörpintesz egy csésze kávét, teát? Nem jól teszed! Először inkább a vizes pohár után nyúlj, hogy folyadékot jutass dehidratáld szervezetedbe! A folyadékhiányt ezek a „fekete italok” csak fokozzák, ami felébresztheti az éhségedet. Szóval, először víz, aztán jöhet a kávé, tea!

Fontos a reggeli…

… de az ebéd is! Ha nagy a hajtás, akkor is próbálj meg megállni egy pillanatra és rágcsálni pár egészséges falatot. Hogy aztán, ha étel közelébe kerülsz, ne vesd rá rögtön magad és ne falj fel mindent, ami a szemed elé kerül!

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...