2020.11.02. 16:02:13 10966 252

Mediterrán mandulatorta – Gyorsan, finomat a sütőből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A most következő recept gluténmentes változatban is elkészíthető, csak a sütőpornál kell vigyáznunk, hogy milyen fajtát használunk. Az olasz eredetű recept ugyanis nem tartalmaz lisztet, viszont annál alkalmasabb uzsonnának tea mellé fogyasztva.

Őrölt mandula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őrölt mandula

A gyümölcsös süteményreceptet érdemes lesz elmentenünk, nagyszerű alaprecept lehet karácsonyra is, mivel a narancsos íz könnyen kiegészíthető lesz az ünnephez illő fűszerekkel. Ráadásul glutén és tejmentes!

Mandulatorta recept

Hozzávalók:

  • 1 nagy kezeletlen héjú narancs
  • 1 nagy kezeletlen héjú citrom
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • 175 gr porcukor
  • 4 tojás
  • 175 gr őrölt mandula
  • 2 ek. sütőpor

Elkészítés:

Egy fura mozzanattal kezdjünk: az alaposan megmosott citromot és narancsot egészben tegyük annyi vízbe, amennyi ellepi ezeket. A vizet forraljuk fel, és pároljuk a gyümölcsöket 30 percig, míg puhák nem lesznek. Amikor kihűltek, vágjuk ketté mindkettőt, a narancs húsát és a héját (távolítsuk el a magokat) is tegyük bele egy turmixgépbe, viszont a citromnak csak a héjára lesz szükségünk. Habosítás után tegyük félre.

Melegítsük a sütőt 180 fokra. Keverjük ki simára és világosra a porcukrot az olajjal és a tojásokkal, ekkor keverjük hozzá a mandulát és a sütőport is. Végül ne feledjük hozzáadni a pürésített citrusokat is. A tésztát kanalazzuk bele egy 20 cm-es tortaformába, amelyet körbe kiolajoztunk, az aljába pedig sütőpapírt vágtunk. Sütési idő 50-60 perc.

Amikor a megsült tortánk kihűlt, távolítsuk el a formából és felszeletelés előtt hintsük meg némi (vaníliás) porcukorral.

Forrás: houseandgarden.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...