2024.04.03. 12:44:20 6022 245

Leveses kaland karalábéval
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karalábé, bár nem főszereplő az asztalunkon, valójában egy különleges és ízletes zöldség, amelyet érdemes azon túl is felfedezni, hogy szimplán belepottyantjuk a húslevesbe. Ellenben készíthetünk belőle krémlevest, ezzel reflektorfénybe helyezhetjük.

Karalábé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karalábé

A karalábé gazdag tápanyagokban és rostokban. Kedvez a diétázóknak is, mert mindemellett még kalóriatartalma is alacsony, így ideális választás lehet az egészséges étkezés részeként. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, és könnyen illeszthető bármilyen ételbe, legyen az leves, főzelék vagy sült fogás. Ne hagyjuk figyelmen kívül ennek a gyökérzöldségnek az előnyeit és különleges ízét, készítsünk is belőle gyorsan egy gazdag krémlevest!

Karalábékrémleves

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű karalábé, meghámozva és felkockázva
  • 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
  • 4 csésze zöldségalaplé vagy víz
  • 1/2 csésze tejszín (opcionális)
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy snidling a díszítéshez (opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban olvasszuk fel a vajat vagy melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk őket néhány percig, amíg az hagyma áttetszővé nem válik és enyhén aranybarna színt kap.

  2. Adjuk hozzá a felkockázott karalábét, és pirítsuk őket közepes lángon kb. 5-7 percig, amíg a karalábé enyhén megpuhul.

  3. Öntsük fel a zöldségalaplével vagy vízzel, majd hagyjuk felforrni. Ha ez megtörtént, csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk főni a levest alacsony lángon, amíg a karalábé teljesen megpuhul, ez általában kb. 20-25 perc.

  4. Amikor a karalábé megfőtt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután egy botmixerrel turmixoljuk krémes állagúra a levest.

  5. Ha kedveljük a tejszínt, tegyük a leveshez, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítsük.

  6. Tálaláskor szórjunk friss petrezselymet vagy snidlinget a tetejére, és kínáljuk melegen. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálalva kiváló előétel lehet.

Ez a krémes karalábéleves tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kihasználni a karalábé ízét és tápanyagtartalmát egy könnyű és finom étel formájában. Jó étvágyat kívánok!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...