2024.03.30. 08:29:09 5771 233

Lepd meg a vendégeid! – Citromkrémleves a tavasz jegyében!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha vendégeket vársz az ünnepekre, vagy a családot lepnéd meg valamilyen újdonsággal, ezzel a szuper könnyű, frissítő krémlevessel nem fogsz mellélőni. Szeretni fogják, akik megkóstolják, hiszen különleges, citrusos ízvilága magával ragadó. És szeretni fogod Te is, mert villámgyorsan elkészül!

Citromkrémleves | Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromkrémleves | Fotó: 123rf.hu

Ezt a szuper citromkrémlevest nem csak az ünnepnapokon készíted majd el! Íme, a hozzávalók:

  • 3 db citrom

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 80 dkg karfiol

  • 8 dl zöldséges alaplé

  • 20 dkg tejszín

  • 7 evőkanál olívaolaj

  • 5 szál kakukkfű

A fokhagymát pucold meg és szeld nagyobb darabokra, a karfiolt szabadíts meg a torzsájától és szeld szeletekre. A citromot vékonyan hámozd meg, a levét nyomd ki. A citrom héját, a karfiolt sóval borssal fűszerezd be, hintsd meg az olívaolajjal, majd 240 °C-ra felmelegített sütőbe tedd be 8-10 percre. 5 perc után vedd ki és szórd rá a kakukkfüvet, fokhagymát majd told még vissza a sütőbe. Vágd ketté a maradék citromokat, majd piríts meg a szeleteket forró olajban. A karfiolt pürésítsd, és add hozzá a citromlevet, alaplevet. Közepes lángon körülbelül 2 percig főzd. Pürésítsd újra, majd mehet hozzá a tejszín. Sóval, borssal ízesítsd. Tálaláshoz adhatsz hozzá a megsütött citromhéjból, karfiolból, ha maradt, illetve a félbevágott, pirított citromszeleteket se hagyd ki.

Forrás: lecker.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.