2022.05.10. 09:25:00 6969 237

Lendülj formába a nyárra elérhető fitneszcélokkal – Az igazi cél nem a bikini-alak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rendszeres sport elképesztő pozitív változást képes előidézni az elménk és a testünk számára is, de kitartani mellette néha nagyon nehéznek bizonyulhat. Túl gyakran tűzünk ki irreális célokat (pl. az ideális testsúly elérésére adott időszak), amelyek hosszú távon közismerten fenntarthatatlanná válnak. A tartós változás titka az észszerűség és a következetesség!

Nyújtás, sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyújtás, sportolás

A napi és heti szintű testmozgást sikeresen életmódjukba építők tanácsa is az, hogy kezdjük el kicsiben, és legyünk büszkék ezekre az eredményeinkre is. Az is nagyon fontos, hogy kezdeti lendületünkben ne terheljük túl magunkat.
Mindenki számára nem lehet ugyanazt az edzéstervet ajánlani, hiszen ennek az egyedi életmódunkhoz kell igazodnia.

Túlsúllyal és alig állóképességgel indítsunk gyaloglással!

A gyaloglásos programok nagyszerűek a kezdéshez, hiába nem magas intenzitásúak. A rendszeres séta növeli a várható élettartamot, csökkent vérnyomást, erősíti a lábainkat, és kevésbé terheli meg az ízületeket, mintha futnánk.

Erősítsük meg a farizmokat!

Az erős farizmok a helyes testtartástól az edzésekig mindenben segítenek, de az ülőmunka nem éppen segít hozzá minket ehhez. A lusta farizmok ellen iktassunk be hetente három alkalommal farizomgyakorlatokat.

Ne feledkezzünk meg a törzs és a kar izmairól sem!

A dolgok emelése és hordozása könnyebb, ha felsőtestünk is rendelkezik némi izomzattal. Hetente legalább három napon végezzünk karerősítő gyakorlatokat. Kezdetnek 20-20 fekvőtámasz tökéletes választás, amit kiegészíthetünk plankkal is.
A testtartás javításához és a derékfájás csökkentéséhez ugyanis elengedhetetlen a gerinc melletti izmok karban tartása. A plankokból fajtánként minimum 1-1 percet tartsunk ki, majd ahogyan erősödünk, úgy növeljük a gyakorlat időtartamát.

Növeljük állóképességünket kardiózással!

A szív- és légzőrendszer számára hasznos mozgásformák csökkentik a koleszterinszintet és az artériás vérnyomást, szálkásítanak és még az anyagcserére is jó hatással vannak. Nem kell órákat töltenünk ehhez sem a futópadon, sem a szobabiciklin, és érdemes a kardió edzésünket másfajta gyakorlatokkal is variálni: pörgessük fel magunkat ugrókötelezéssel vagy próbáljuk ki az evezőgépet.

Rugalmasságunkra is figyeljünk oda!

A hosszú inaktivitás és a nyújtás hiánya radikálisan beszűkítheti a test és az izmok mozgástartományát. Az edzés előtti nyújtás nem csupán a sérülések megelőzésében játszik szerepet, de energizálhatja a testet is. Az ébredés utáni nyújtással pedig elősegíthetjük a vérellátásának fokozását.

Tippek a motiváció megőrzéséhez

Állítsunk be heti ütemezést a naptárunkba, és tartsuk magunkat a megállapított gyakorisághoz.
Toborozzunk edzőpartnert: Nem csak a nógatás és a számonkérés miatt hasznos az edzőtárs, de vidámabbá és élvezetesebbé is teszi az edzést. Naplózzuk az eredményeinket! Ha látjuk, hogy a kitartó munkánknak lassan, de biztosan eredménye is van, nehezebben fogjuk sutba dobni azt.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.