2022.05.10. 09:25:00 6975 237

Lendülj formába a nyárra elérhető fitneszcélokkal – Az igazi cél nem a bikini-alak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rendszeres sport elképesztő pozitív változást képes előidézni az elménk és a testünk számára is, de kitartani mellette néha nagyon nehéznek bizonyulhat. Túl gyakran tűzünk ki irreális célokat (pl. az ideális testsúly elérésére adott időszak), amelyek hosszú távon közismerten fenntarthatatlanná válnak. A tartós változás titka az észszerűség és a következetesség!

Nyújtás, sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyújtás, sportolás

A napi és heti szintű testmozgást sikeresen életmódjukba építők tanácsa is az, hogy kezdjük el kicsiben, és legyünk büszkék ezekre az eredményeinkre is. Az is nagyon fontos, hogy kezdeti lendületünkben ne terheljük túl magunkat.
Mindenki számára nem lehet ugyanazt az edzéstervet ajánlani, hiszen ennek az egyedi életmódunkhoz kell igazodnia.

Túlsúllyal és alig állóképességgel indítsunk gyaloglással!

A gyaloglásos programok nagyszerűek a kezdéshez, hiába nem magas intenzitásúak. A rendszeres séta növeli a várható élettartamot, csökkent vérnyomást, erősíti a lábainkat, és kevésbé terheli meg az ízületeket, mintha futnánk.

Erősítsük meg a farizmokat!

Az erős farizmok a helyes testtartástól az edzésekig mindenben segítenek, de az ülőmunka nem éppen segít hozzá minket ehhez. A lusta farizmok ellen iktassunk be hetente három alkalommal farizomgyakorlatokat.

Ne feledkezzünk meg a törzs és a kar izmairól sem!

A dolgok emelése és hordozása könnyebb, ha felsőtestünk is rendelkezik némi izomzattal. Hetente legalább három napon végezzünk karerősítő gyakorlatokat. Kezdetnek 20-20 fekvőtámasz tökéletes választás, amit kiegészíthetünk plankkal is.
A testtartás javításához és a derékfájás csökkentéséhez ugyanis elengedhetetlen a gerinc melletti izmok karban tartása. A plankokból fajtánként minimum 1-1 percet tartsunk ki, majd ahogyan erősödünk, úgy növeljük a gyakorlat időtartamát.

Növeljük állóképességünket kardiózással!

A szív- és légzőrendszer számára hasznos mozgásformák csökkentik a koleszterinszintet és az artériás vérnyomást, szálkásítanak és még az anyagcserére is jó hatással vannak. Nem kell órákat töltenünk ehhez sem a futópadon, sem a szobabiciklin, és érdemes a kardió edzésünket másfajta gyakorlatokkal is variálni: pörgessük fel magunkat ugrókötelezéssel vagy próbáljuk ki az evezőgépet.

Rugalmasságunkra is figyeljünk oda!

A hosszú inaktivitás és a nyújtás hiánya radikálisan beszűkítheti a test és az izmok mozgástartományát. Az edzés előtti nyújtás nem csupán a sérülések megelőzésében játszik szerepet, de energizálhatja a testet is. Az ébredés utáni nyújtással pedig elősegíthetjük a vérellátásának fokozását.

Tippek a motiváció megőrzéséhez

Állítsunk be heti ütemezést a naptárunkba, és tartsuk magunkat a megállapított gyakorisághoz.
Toborozzunk edzőpartnert: Nem csak a nógatás és a számonkérés miatt hasznos az edzőtárs, de vidámabbá és élvezetesebbé is teszi az edzést. Naplózzuk az eredményeinket! Ha látjuk, hogy a kitartó munkánknak lassan, de biztosan eredménye is van, nehezebben fogjuk sutba dobni azt.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...