2021.01.03. 13:45:32 7127 205

„Lencse-fincsi” – Desszert vörös lencséből, ha eltúloztad volna a szilveszteri adagot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A január még sokunknál a lencséről szól, igyekszünk felhasználni az elmúlt év végén felhalmozott készleteket. Ilyenkor készülhet belőle (még egy adag) leves, (még egy adag) saláta, esetleg (még egy adag) főzelék. Vagy éppen desszert, ha szereted a változatosságot.

Vörös lencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörös lencse

Ha az óév búcsúztatására, illetve az újév köszöntésére a vörös lencsét választottad, akkor most nyert ügyed van, mert készíthetsz belőle egy szuper „galuskát.”

Lencse galuska, édesen

Hozzávalók:

  • 1,5 dl almalé

  • 4 evőkanál kókuszreszelék

  • 2-3 teáskanál méz vagy juharszirup

  • 7 dkg vöröslencse

  • 1 db egész kardamom

  • só, fahéj, kurkuma

A kardamomot törjük fel, tegyük egy teatojásba, majd tegyük az almalébe, amit előzőleg egy edénybe öntöttünk. Ebbe mehet a vöröslencse. Az egészet közepes lángon főzzük, amíg a lencse meg nem puhul – ez körülbelül negyed óra. 7 perc után vegyük ki a filtert. Az elpárolgott folyadékot vízzel pótolhatjuk. A főzés végére a lencse felveszi majd az összes folyadékot. A megfőtt lencsét pürésíthetjük is, majd mehet bele a kókuszreszelék és a fűszerek ízlés szerint. Egy evőkanál segítségével szaggass belőle apró galuskákat, tedd tányérra. Mehet rá egy kis juharszirup vagy méz, darált dió és/vagy valamilyen citrusos gyümölcs.

Forrás: herbs-and-chocolate.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...