2021.12.15. 12:10:00 8817 243

Lejtőn lenni pozitív? Igen, ha a 12-3-30 edzésprogrammal gyalogolsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A séta egészséges, de hamar hozzászokhat a szervezetünk az egyforma terheléshez. Sokan felismerték már, hogy időnként változtatásokat kell eszközölni az edzési rutinunkon ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérhessük. Köztük egy 23 éves internetes személyiség, aki az egyik videómegosztó közösségi médiában 12 milliós nézettséget ért el.

Edzés futópadon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Edzés futópadon

Mi lehet a titka? Mindenki számára kivitelezhető gyakorlatot alakított ki a gyaloglásból, egy futópad segítségével! Fitnesszel foglalkozó szakemberek pedig megerősítették a program hatékonyságát, így, ha nincs itthon ilyen hasznos berendezésed, irány a legközelebbi konditerem!

A 12-3-30 sétálós edzésprogram

A séta azért jó sport, mert kíméli az ízületeket, bárhol végre lehet hajtani és alapjában véve nem kerül pénzbe sem. Már napi fél órás séta is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megvédhessük szívünk egészségét. A futópad pedig segít felgyorsítani a súlycsökkentés folyamatát.

Az előbb említett hölgy pedig 30 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg, és ennek módját nem tartotta meg magának. Ezt az eredményt két év alatt érte el, csupán gyaloglással! Így csináld, ha a nyomdokaiba lépnél:

1. lépés:

A futópad beállítása 12°-os dőlésszögbe már az edzés kezdetén.

2. lépés:

A gyaloglási sebesség növelése 3 mérföld/órára, azaz 4,5-5 km/órára.

3. lépés:

Sétálj a fenti beállításokkal minimum 30 percet! A cél, hogy bőségesen verejtékezz a méregtelenítés és a zsírégetés érdekében.

Érdemes betartani:

  • Minden edzés előtt melegíts be, azt követően pedig rendesen nyújts le!

  • A megnövekedett előre és hátra irányuló mozgással járó terhelés idővel növelheti a sérülésveszély kockázatát, ezért a stabilitás és az egyensúly megteremtéséhez oldalirányú és csavart mozdulatokat is végezzünk.

  • A dőlésszögnek hála azonnal növelhetjük az edzés intenzitását, amikor látjuk, hogy szervezetünk kezd hozzászokni a kihívásokhoz.

  • Viszont akik fizikailag még nem elég aktívak, kezdhetnek egy kisebb emelkedővel - pl. 6%-ossal, míg megfelelő edzettségi szintre nem tesznek szert.

  • Mivel séta közben nem kell agyon gondolkodnunk magunkat, használjuk ki ezt az időt szellemi lazításra! Hallgassunk inspiráló zenét, és hagyjuk kitisztulni a gondolatainkat!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...