2017.03.13. 14:16:23 12462 331

Légy egészséges és boldog! – Ezzel a 8 dologgal sikerülhet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egy percre megállnánk a rohanó hétköznapok sűrűjében, amikor is hajtunk a holnapért, a szebbért, a jobbért, a többért és persze a pénzért, elgondolkodhatnánk, hogy vajon tényleg ezek a dolgok azok, amik a legnagyobb örömet okozzák? Nem érnénk be egyszerűen annyival, hogy boldogok és egészségesek vagyunk?

Barátok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barátok

Ha a válaszunk igen, már csak meg kell találnunk az ezekhez vezető utat, és elidőzni néhány „állomáson”. Mondjuk ezeken!

„Állomások” a boldog, egészséges élethez vezető úton

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egyszerűen csak…

... sétálj, élj a napfényben!

Ilyenkor tavasszal érezzük csak igazán, mennyire fontos a napfény. Egészségünknek, lelkünknek is jót tesz, ha a finom sugarak simogatják arcunkat, bőrünket. Szerencsés vagy, ha világos, nagy ablakokkal bíró otthonod van, vagy az irodád úszik állandóan „napfényárban”! Ha ennek híján vagy, sétálj annyit, amennyit csak tudsz!

... aludj eleget!

Talán ez az egyik legnehezebben megvalósítható dolog, hiszen sokan az alváson spórolunk időt. Pedig ha a teheted, pihenj, mert ez a kiegyensúlyozott, egészséges, fitt élet egyik alapköve.

... menj társaságba!

Méghozzá jó társaságba, tölts minél több időt a barátaiddal, családoddal! Lesznek időszakok, amikor kicsit nehezebb összehozni egy-egy találkozót, de ezt bekkeljétek ki, hiszen annyi lehetőséget kínál ma már a technika!

... legyél egyedül!

Mert néha jó kicsit kerülni a világot, magunk lenni, gondolkodni, álmodozni, pihenni, egyedül lenni! Aztán persze jöhet a társaság!

... étkezz kiegyensúlyozottan!

Figyelj oda, mit eszel, de azért a kiegyensúlyozott táplálkozás nem jelent örök koplalást és lemondást! Ha néha-néha megkívánsz egy kis pizzát, vagy csokit, nem dől össze a világ, ha ilyeneket is eszel.

... szeretkezz!:-)

Valószínűleg ezt nem kell magyarázni, hogy miért is jó. Hiszen szeretni jó, szeretve lenni jó, összebújni jó! Úgyhogy hajrá!:-)

... mozogj!

Hiszen Te is tudod, hogy a mozgás endorfint termel, ami „felelős” a boldogságunkért, örömért. És az is jó érzés, hogy egy-egy tornával, futással, esetleg egy kiadós tánccal tettél valamit az egészségedért, alakodért.

... nevess!

Mert a nevetés orvosság mindenre, a nevetés vonzó, a nevetés kedves, a nevetés egészséges, a nevetés jobb kedvre derít másokat is. Vagy egyszerűen csak nevess azért, mert nevetni jó!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...