2017.03.13. 14:16:23 12544 331

Légy egészséges és boldog! – Ezzel a 8 dologgal sikerülhet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egy percre megállnánk a rohanó hétköznapok sűrűjében, amikor is hajtunk a holnapért, a szebbért, a jobbért, a többért és persze a pénzért, elgondolkodhatnánk, hogy vajon tényleg ezek a dolgok azok, amik a legnagyobb örömet okozzák? Nem érnénk be egyszerűen annyival, hogy boldogok és egészségesek vagyunk?

Barátok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barátok

Ha a válaszunk igen, már csak meg kell találnunk az ezekhez vezető utat, és elidőzni néhány „állomáson”. Mondjuk ezeken!

„Állomások” a boldog, egészséges élethez vezető úton

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egyszerűen csak…

... sétálj, élj a napfényben!

Ilyenkor tavasszal érezzük csak igazán, mennyire fontos a napfény. Egészségünknek, lelkünknek is jót tesz, ha a finom sugarak simogatják arcunkat, bőrünket. Szerencsés vagy, ha világos, nagy ablakokkal bíró otthonod van, vagy az irodád úszik állandóan „napfényárban”! Ha ennek híján vagy, sétálj annyit, amennyit csak tudsz!

... aludj eleget!

Talán ez az egyik legnehezebben megvalósítható dolog, hiszen sokan az alváson spórolunk időt. Pedig ha a teheted, pihenj, mert ez a kiegyensúlyozott, egészséges, fitt élet egyik alapköve.

... menj társaságba!

Méghozzá jó társaságba, tölts minél több időt a barátaiddal, családoddal! Lesznek időszakok, amikor kicsit nehezebb összehozni egy-egy találkozót, de ezt bekkeljétek ki, hiszen annyi lehetőséget kínál ma már a technika!

... legyél egyedül!

Mert néha jó kicsit kerülni a világot, magunk lenni, gondolkodni, álmodozni, pihenni, egyedül lenni! Aztán persze jöhet a társaság!

... étkezz kiegyensúlyozottan!

Figyelj oda, mit eszel, de azért a kiegyensúlyozott táplálkozás nem jelent örök koplalást és lemondást! Ha néha-néha megkívánsz egy kis pizzát, vagy csokit, nem dől össze a világ, ha ilyeneket is eszel.

... szeretkezz!:-)

Valószínűleg ezt nem kell magyarázni, hogy miért is jó. Hiszen szeretni jó, szeretve lenni jó, összebújni jó! Úgyhogy hajrá!:-)

... mozogj!

Hiszen Te is tudod, hogy a mozgás endorfint termel, ami „felelős” a boldogságunkért, örömért. És az is jó érzés, hogy egy-egy tornával, futással, esetleg egy kiadós tánccal tettél valamit az egészségedért, alakodért.

... nevess!

Mert a nevetés orvosság mindenre, a nevetés vonzó, a nevetés kedves, a nevetés egészséges, a nevetés jobb kedvre derít másokat is. Vagy egyszerűen csak nevess azért, mert nevetni jó!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.