2023.05.02. 17:15:00 8000 300

Különleges receptek: Nézz friss szemmel a zöldborsóra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kis zöld golyócskákat kifejteni nem kis munka, ám a frissen szedett borsónak biztosan nincs párja! A tavasz végi-nyár eleji idénynövényből kiváló leves és főzelék készülhet, de keverhetjük köreteinkbe is. Azonban el is rugaszkodhatunk a hagyományos felhasználási formáitól!

Zöldborsó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldborsó

A borsó annál finomabb minél zsengébb, ezt a kisgyerekek tudják a legjobban, és szorgalmasan pusztítják a szemeket már a fejtéskor is. De bármilyen nehéz is nekik nemet mondani, hagyjunk meg pár kilóval ebből a tápláléknövényből a főzéshez is! Most, elsőként a grillhúsok mellé is tökéletes saláta készüljön:

Tavaszi saláta zöldborsóval

Hozzávalók:

zöldborsó
retek vagy koktélparadicsom
kígyóuborka
lilahagyma
bazsalikom

bors
tökmagolaj
citromlé

Elkészítés:

A zöldségekből használjunk annyit és olyan arányban, ahogy a család ízlése és létszáma kívánja. A borsót rövid idő alatt főzzük meg egy kicsit, eközben vágjuk fel kockára a kígyóuborkát. A lilahagymát pedig szeleteljük fel vékony csíkokra. A megmosott koktélparadicsomokat 3-4 gerezdre, míg a retkeket inkább vékony szeletekre vágjuk. A lecsepegtetett borsó mehet - úgy, ahogy van - a többi zöldség közé a nagy salátás tálunkba, majd ezt az egészet öntsük nyakon a következő öntettel: Facsarjuk ki egy citrom levét, amit aztán keverjünk bele némi tökmagolajjal és fűszerezzük is meg.

Aki szereti a krémleveseket, annak biztosan nem lesz idegen a zöldborsóból készülő zöldségkrém sem. Az alaprecept ízlésünk szerint bővíthető azokkal az alapanyagokkal, amelyekkel szeretjük együtt fogyasztani a borsót.

Zöldborsópástétom

Hozzávalók:

zöldborsó
csicseriborsó vagy főtt tojás
vaj
fokhagyma
citromlé
só és bors

Elkészítés:

Ezt a receptet ízlésünkhöz és a napi menühöz párosítva kétféleképpen is elkészíthetjük. Főtt tojással egy kicsit nehezebb szendvicskrémet kapunk, míg csicseriborsóval vegyítve hummuszt idéző mártogatós jön létre. A borsót és a csicseriborsót vagy a tojásokat főzzük meg. A keményre főzött tojásokat aztán aprítsuk fel kis kockákra.
A vajat olvasszuk fel és a zúzott fokhagymát pirítsuk meg rajt. Ebbe fűszervaj szerűen adjunk ízesítésként egy kevés citromlevet, valamint sózzuk és borsozzuk is meg. Opcionálisan tehetünk bele zöldfűszereket és pirospaprikát is.
A zöldborsót (és a csicseriborsót) turmixoljuk a vajas keverékkel együtt pépesre. Ha a tojást választottuk, akkor azt utólag keverjük hozzá, és máris kenhetjük is a pástétomot a pirítósra.

Aki szereti, aszalt paradicsommal is megbolondíthatja a fenti receptek bármelyikét!

Eredeti receptek forrása: www.sobors.hu, www.mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...