2022.08.23. 17:25:00 7641 302

Kukoricázzunk! Tésztába vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy imádom, a duplán könnyű - azaz hamar elkészíthető és a gyomrot nem megterhelő - ételeket! Természetesen kitétel még az is, hogy a fogás finom legyen. Nyáron pedig igazán el vagyunk kényeztetve, mert nem is kell, hogy nehéz alapanyagokból készítsük el a családi étkezőasztalra valót.

Csemegekukorica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csemegekukorica

A nyár végi grillsütések menüjét szeretnéd izgalmasabbá? Vagy csak úgy imádod a főtt kukoricát? Ez a recept neked szól! Ha nem szeretitek a csípős ételeket, az összetevők között szereplő paprikát cseréljétek édes fajtára.

Kukoricás tésztasaláta

Hozzávalók:

1 és fél csésze fülecske vagy kagyló tészta
8 cső kukorica, 2-3 darabra törve
2 csésze edamame bab (vagy zsenge zöldborsó)
negyed csésze olívaolaj
3 ek. fehér ecet
2 ek. frissen facsart limelé
1 ek. méz
negyed tk. só
3 zöldhagyma, szeletelve
1 jalapeno paprika, kimagozva és apróra vágva
fél csésze apróra vágott friss bazsalikom

Elkészítés:

A tésztát egy nagy fazék forrásban lévő vízben főzzük ki “al dente” a csomagoláson található utasítások szerint, azonban mellőzük a sót. Amikor a tészta már 10 percig főtt, adjuk hozzá a kukoricát és a szójababot/borsót. Engedjünk még vizet a főzővízhez, hogy a zöldségeket is ellepje.
Folytassuk a főzést további 2 percig. Szedjük ki külön a kukoricacsöveket, azután szűrjük le az edény további tartalmát. Ez utóbbit hideg folyó víz alatti leöblítés után hagyjuk állni a szűrőben.

Az olajat az ecettel, a lime levével, a mézzel és a sóval keverjük habosra egymással egy nagy tálban, végül ízesítsük borssal. A kukoricacsövekről vágjuk le a kukoricaszemeket, majd a tésztával, a babbal/zöldborsóval, a hagymával és jalapeno paprikával együtt adjuk az öntethez. Miután jól összeforgattuk, a bazsalikomot szintén belekeverhetjük.
A saláta tálalható rögtön, vagy lefedve és hűtőszekrényben tárolva akár egy napig is eláll.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.